Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Túl aggódom a dolgokat?

Cuni2016 kérdése:

Túl aggódom a dolgokat?

Figyelt kérdés

Nyilván az első, hogy egészséges legyen, csak nem tudom, hogy jól teszem amit teszek.

Pl.:

1. Nem szedek vitaminokat de sok zöldséget gyümölcsöt eszek, gondolom ez jó, csak úgy érzem túlzásba viszem. (Hol megeszek egy vagy fél kiló répát, almát, banánt, narancsot... Naponta)-Árthat ez neki?

2. Azt mondták, hogy az első három hónap kritikus, olyan szempontból, hogy elmehet :'(. Mit tegyek annak érdekében, hogy ezt az esélyt lecsökkentsem?

Nem akarom elveszteni!

3. Múltkor megfájdult jobb oldalt ( szerintem, -bár nem vagyok orvos- a petefészek környékén) veszélyes lehet ez rá? Teszem hozzá, amikor orvosnál voltam 2016.07.15-én akkor előtte is volt ilyen, de az orvos semmit nem mondott, vagyis nem talált semmit. Általában, amikor nyújtózkodom, akkor fáj.

4. Szokott fájni egy pillanatra a hasam alja. Nem görcsöl, olyan mint egy fej fájás csak ott. Ez normális?

5. Azért kérdezlek Titeket, mert az interneten mindig mást találtam. Köszönöm, ha válaszoltok! :)

2016. júl. 20. 08:55
 1/4 anonim ***** válasza:

1.Zöldség,gyümölcs nem fog megártani. A lényeg,hogy mindig jól meg legyen mosva!

2.Valójában semmit nem tehetsz,pihenj sokat,ne erőltesd meg magad,ne stresszelj,minden oké lesz :)

3-4.Nem írtad hány hetes vagy,de szerintem attól fáj,ahogy nől a méhed és nyomhat egy ideget néha. Nekem is volt ilyen,igaz már a 2.trimeszterben,de ez szerintem mindenkinél változó.

39+5hkm

2016. júl. 20. 09:01
 2/4 anonim ***** válasza:

Ha vitamint nem is szedsz, folsavat mindenképpen ajánlott az első trimeszterben.

(Ezen kívül valami bámulatosan egyedi a Cuni2016... én mondjuk nem egy kismamát képzelek hozzá. Bocsi...)

2016. júl. 20. 09:07
 3/4 A kérdező kommentje:
95.12.23. Anyám nevezett Cuninak és mivel nem rég regisztráltam az évszám adott :) Amúgy semmi gond sokan mondják - fiatal vagy gyereket vállalni éljél stb... megtudunk már neki adni mindent, és ez az álmunk. Akkor miért ne lehetne előbb? :D
2016. júl. 20. 09:10
 4/4 anonim ***** válasza:

Az,hogy itt-ott rövid ideig fáj,teljesen természetes. Nem tudom,mennyi idős kismama vagy. A sok zöldség-gyümölcs biztos,hogy nem ártalmas. Zöldségekből a céklában van sok nitrát,ezt ne fogyaszd.

A terhesvitaminban sok vas,folsav van,plusz C-vitamin,ami ezek felszívódását serkenti. A folsav megelőzi a velőcső záródási rendellenességeket, a vas meg a vérszegénységet. Magnéziumot is tartalmaznak,ami az izomgörcsöket előzi meg.

Sok folsav van: máj, kelbimbó,brokkoli,kelkáposzta,paraducsom,spárga,paraj,dió,mogyoró.

2016. júl. 20. 09:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!