Aneszteziológushoz milyen papírokat kell vinni?
36 hetes kismama vagyok, elküldtek aneszteziológushoz.
Sosem voltam még. 1 éven belül készült EKG leletet kérnek (nekem nincs, ott sem voltam még soha, de mondta a védőnő, hogy az nem gond, mert akkor ha az anesztes úgy gondolja, akkor ő elküld), valamint eddigi műtétek zárójelentését is kérik. A fiam 7 éve másik kórházban császárral született, egyéb műtétem nem volt, de nem találom a zárót. Többször költöztünk már a 7 év alatt, és ha fejre állok sem tudom, hogy hol van. Pedig már 3 napja azt kutatom, minden egyéb leletem megvan az előző terhességemről, a fiam zárója, amivel hazaengedték, csak az enyém nincs meg.
Valamint, ami még rajta van, hogy:
Minden eddigi betegségével/műtétével kapcsolatos egészségügyi dokumentumát hozza magával.
Tavaly volt hepatitis A fertőzésem (nem voltam kórházban, csak vérvételekre kellett járnom).
Olyan 10 éve volt egy vesekövem (nem igazolódott be, mert mire a kórházban kivizsgáltak, addigra kiürült, picike volt csak), de 3 napig bent tartottak.
Volt autó balesetem, ami zúzódásokkal járt, de a vizsgálatok után hazaengedtek a kórházból, az is több, mint 10 éve volt.
Ezeket mind ássam elő? És ha nem találom meg?
Nem kell. Terhességgel kapcsolatos papírok, ekg, nagylabor és vércsoport.
Műtéti előzményekről ugyis csak megkérdezni fog, nem fog 10 kg papírt átolvasni.
MOndjuk azt nem értem, hogy hogyhogy nincs EKG-d, amikor az a terhesgondozás része...
Nekem most volt egy műtétem terhesen, és egy héten belüli teljes labor kellett, EKG, ellenanyag szűrés, fül-orr-gégésztől lelet, mellkas röntgen (egy éven belüli), nekem azt mondta sebészem, hogy ez a műtéti protokoll része.
És pont az EKG-t elfogadta a nő, amit a terhesség elején készítettek.
De lehet hogy császárnál nem kell ennyi minden, azt nem tudom.
Az fontos, hogy a mostani terhességed összes leletét vidd magaddal, gondolom legkorábban is csak két hét múlva lesz a műtéted, addig még elvégzik a hiányzó vizsgálatokat...
Azon a zárón ne sresszeld magad, mert az anesztes kikérdez töviről hegyire, és majd elmondod, amit tudni akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!