Más kismama is nehezen tudja visszatartani a vizeletet tüsszentéskor/hányáskor?
Figyelt kérdés
Első babámat várom és az első trimeszterben vagyok. Azzal sosem volt gond, hogy esetleg pisilni kellett és többet kellett várni amíg találtunk illemhelyet, viszont más esetben többször bajba jutottam.
Ilyen például a tüsszentés. Ahányszor tüsszentek annyiszor kicsurran 1-2 csepp. Ma még annál is durvább volt a helyzet, terhességem alatt először hánytam és közben szó szerint odapisiltem. Ahányszor jött az inger a hányásra annyiszor jött egy kis adag vizelet is lenn. Nem tudtam visszatartani. A végeredmény az lett, hogy mikor felálltam a vécécsésze mellől, gyorsan át is kellett öltöznöm, mert még a nadrágomon is nagy folt volt :(
Más is volt ilyen helyzetben? Mitől lehet?
2016. júl. 15. 19:16
1/4 anonim válasza:
Előfordul kismamáknál ilyen probléma. Az az oka, hogy a terhesség megterheli a gátkörnyéki izmokat, amik a vizeletvisszatartásért is felelősek. Érdemes lenne megtanulni az intim tornát, vannak erre tanfolyamok, de én pl. könyvből tanultam. Terhesség alatt is el lehet kezdeni az alapgyakorlatokat. Ezzel a hólyagsérv, méhsüllyedés kialakulásának esélyét is csökkentenéd.
2/4 anonim válasza:
Sajnos igen,ez eléggé jellemző én is jártam így.ami szörnyű,hogy a tüsszentéses baleset nem csak terhesen fordult már elő,hanem utána is.állítólag az intimtorna sokat segít, már várandósság alatt is lehet
3/4 anonim válasza:
Ha már most itt tartasz sürgősen menj el egy intimtorna tanfolyamra! A terhesség és szülés után még sokkal rosszabb lesz. Nekem első babánál még terhesség végén sem volt semmi gond, nem is foglalkoztam vele, szülés után meg nagyon gáz volt, hónapokba tellt, míg helyreállt. Kezdj bele időben, segíteni fog!
4/4 anonim válasza:
Nálam a szülés után volt ilyen tudom milyen érzés nekem is ajánlották az elején de akkor még nem volt ilyen problémám én általában vékony betétet raktam be így kicsit könnyebb volt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!