Késői terhesség, valóban így van?
Az a gond, hogy még nem éltétek ezt át.
Mi tudjuk, milyen 26-28 évesnek lenni, nektek viszont fogalmatok sincsen, milyen érzés 38-40-nek lenni. Nem tudod, hogy ugyanolyan fiatalos, lendületes tud lenni, mint 10 évvel ezelőtt, csak közben más az egzisztenciája, más az élethez való felfogása. Nem vagyok begyepesedett szülő, nem is leszek az, hiába is reménykedsz ebben.
:)
AZ meg, hogy kinek milyen élménye volt/lesz az idősebb szüleivel kapcsolatban, nem érdekel. Nem általánosítok, mert akkor olyan lennék, mint ti, hogy minden 40 évesen szülő nőt egy kalap alá vesztek.
Én sem ítélem el azt, aki tudatosan, megfelelő körülmények közé vállalja be fiatalon a gyermekét.
Bár ismerek olyat, aki a rokkantnyugdíjas anyós nyakára szülte mindenféle pénzforrás hiányában a gyerekét, és most is elmegy a saját bevétele (csp, GYES) a hamburgerre, meg a rendelt pizzára, a gyereket meg a nagyszülők tartják el, ismerek igazán kitűnő szülőt is, aki huszonévesen döntött az anyaság mellett.
Nem a kor, hanem az ember számít!!
Kedves mindenki! Én ezt a kérdést nem azért tettem fel, hogy egyesek ítélkezzenek felettem. Én elsősorban nem erre vagyok kíváncsi, ez a része nem is érdekel, hanem arra, hogy mik az észrevételek a szülészeten/terhesgondozáson, jól látom-e, máshol is így van-e, hogy egyre többen szülnek a 40-es nők. Ez most itt lejött többek között, hogy mindenhol ezt észre lehet venni.
Kedves veszekedős fiatal anyukának pedig azt mondanám, hogy én nem ítélkezek ész nélkül, nem is mondtam semmi olyat a fiatal anyukákra, ami sértő lenne, ellenben veled. Ez bizony sokmindent elárul, de én nem veszem innentől egy kalap alá a többi fiatal, normális hangnemben véleményt nyilvánító, szintén fiatal anyukákkal a te stílusodat! Többieknek hála Istennek, hogy nem, ugye? Mert vannak, akik fiatal koruk ellenére egész más szemmel nézik a világot, szerencsére. Nekem is megvan a véleményem ezek után, de én nem írom le, mit gondolok, úgyis tudjátok. Ellenben veled, aki átment közben személyeskedésbe, amikor arra senki nem volt kíváncsi ;) Szerencse, hogy itt sokan huszonévesként is tudtuk már, hogy ez nem való... de ez is nevelés kérdése. Mindenesetre TE jól teszed, ha nem szülsz már többet!
#19!
Én idős szülők gyereke vagyok, anyám 38 volt, amikor születtem, apám 44! És van egy húgom is, aki két évvel fiatalabb.
Csodálatos, boldog gyermekkorom volt! A szüleim imádták egymást, második házassága volt mindkettőjüknek. Nem voltak begyepesedettek, egész gyermekkoromban jöttünk-mentünk, minden évben nyaraltunk, túráztunk. Anyámmal meg tudtam beszélni a fiú ügyeket is, az első szexet is.Anyám 62, apám 70 éves koráig dolgozott.
A nagyszüleimet is ismertem még, sőt, voltam náluk nyaralni is :))
Édesapámat két éve vesztettem el, anyám még él, és jó egészségnek örvend. Kirándulásokra jár a barátnőivel és facebookozik a tabletjén.
Most 42 vagyok és babát várok. Vannak már gyermekeim, nem ő lesz az első.
Én azt láttam a családomban, hogy ez nincsen túl későn. Ha kiszámolod, én a hetvenes években születtem, nem volt genetikai vizsgálat, meg uh, és egészségesek vagyunk a tesómmal.
Minden gyermeknek olyan gyerekkort kívánok, amilyen az enyém volt!
Ja, és még legalább 20 évet fogok dolgozni, bár nyilván addigra még jobban emelni fogják a nyugdíjkorhatárt.
19es láttál te mostanában 40éves nőt?
Ugyanolyan fittek mint egy 30éves!
Miért ne szülhetne mindenki akkor amikor akar?
Azért mert pl én csak fiatalon szeretnék,más miért ne gondolhatná másképp?
24 biztosan aktiv nagyi lesz 81 evesen.
25 nemis errol van szo de egy 20 eves fiatal egyetemistanak nelegyen mar 60akarhany eves edesanyja.
Ezzel csak a gyereket buntetik
Nagyanyám 87 éves, dédunokái 5 és 22 év között vannak. Most már ugyan nem futkos, mint 20 éve még megtette, mégis szívesen vannak nála a kicsik, mert jókat beszélget velük, mesél nekik. Szóval mi a baj a 81 éves nagyszülõvel?
És miért bünti egy egyetemistának a 60_as szülõ? Nagyrészt már a maga életét éli.
A szülõ-gyerek közti kapcsolat nem az életkoron, hanem a hozzáálláson múlik.
Komolyan, ennyi önző, hálátlan embert... bakker, a 17 éves aki sír hogy megszületett. Ha ilyen a stílusa, lehet valóban jobb lett volna ha meg sem születik.
Sokan nagyon nem hajlandók elfogadni, hogy változik az élet, változnak a szokások. Akár 10-20 év alatt is. Nagy átlagban elmondható, hogy a fiatalok egészségtudatosabbak, nem a boomer meg az X-generáció "dógozzá' amíg bele nem döglesz" elvét követi, hanem tudatosan koncentrál az énidőre, a stresszmentességre. Igen, amit az előbb említett 2 generáció lustaságnak minősít, aztán meg csodálkodnak amiért nyúzottak, depressziósak, gyógyszereken élnek, a kisujjukat sem mozdítják a melón kívül, aztán betegek lesznek és elpatkolnak 60 alatt. Most már nem feltétel egy 40 éves nőnek lestrapáltnak lennie - többek között azért, mert a 20-as évei nem gyerekszüléssel/gondozással teltek. Uram bocsá', ez az első generáció talán, aki valóban a korában megfelelően néz ki, nem pedig mint akit a húsdarálóból húztak ki. Ez az életmód sokkal kedvezőbb a későbbi gyerekvállalásnak is. Meg az életkor is tolódik ki, teljesen logikus hogy ezzel a termékeny évek is kitolódnak. Sok mama csak azért osztja az észt, mert titokban irigykedik hogy neki nem volt sok beleszólása az életbe, szülni kellett meeer az a szokás. Önmegvalósítás, ugyan mi az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!