Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Késői terhesség, valóban így van?

Késői terhesség, valóban így van?

Figyelt kérdés
Olyan kérdésem lenne, hogy akik mostanában szültek/szülnek, mi volt az észrevételetek a szülészeten, terhesgondozáson, valóban már annyira általános az, hogy manapság 40 körüli terhesség egyáltalán nem ritka? Sőt, teljesen normális? Én most 39 vagyok, van már gyerekünk, de szeretnénk mégegyet. Én nem érzem magam öregnek, nem is vagyok az. De valahogy sokkal magabiztosabbnak érzem magam a gyermekvállaláshoz, mint fiatalabb koromban. Ugye a szülészeten nem olyan ritka dolog 39 évesen szülni? :D
2016. júl. 15. 18:52
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
92%

28 vagyok,2 gyermekem van.Általában a legfiatalabbak között voltam.Azzal h 2dikat vártam meg végképp kilógtam a sorból.

Mindenki maga érzi h akar e későn szülni vagy nem.

Engem anyum 32évesen szült.Az osztályban nekem voltak a legidősebb szüleim 😱

Én is max 30évesen szülnék.De van barágnőmakinek 39évesen jött az első.Nincs ebben semmi rossz.

2016. júl. 16. 08:25
 12/28 anonim ***** válasza:
84%

4-es vagyok. A fiamnak az oviban 4 csoportársa is van akinek sz anyukája idősebb mint én. Egyik 40 évesen szülte sz elsőt. Másik 41 szintén első. A harmadik 42harnadik Gyerek. A negyedik 43 évesen szülte a harmadik gyerekét. Egyik anyuka sem begyepesedett. Fittek kedvesek. Nem otthon ülős otthonkás nénik. Van olyan ismerősöm aki fiatalabb mint én és tiszta gáz sztem olyan öregasszonyos. Nem vágyunk egyformák.

Kérdező habugy érzed még belefér. Miért is ne!

2016. júl. 16. 09:05
 13/28 anonim ***** válasza:
55%
44 vagyok Most tervezzuk a babat. Az orvos ahova jarok azt mondta majd nem a legfiatalalbb paciense vagyok aki babat szeretne. 45 -47 eves holgyek jarnak hozza hogy segitseget kerjenek. Most volt ott egy holgy. 47 eves. Meg vizsgalta az orvos es mentek is szulni. Mind fitt es ude. En sem erzem magam oregnek sot. Es a baba meg fiatalit. !!!
2016. júl. 16. 09:26
 14/28 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi a válaszokat! Azt hiszem átjött a lényeg ;) és csak ez számít!
2016. júl. 16. 09:59
 15/28 anonim ***** válasza:
17%

Szánalmas, hogy ha valaki nem azt ìrja,amit te gondolsz mâr le van pontozva....úgy higy nem îrtam hülyesêget!

Unokâznotok kellene 60 êvesen, nem a 20 éves gyereketeknek ceruzât venni az iskolàba.

Generàciók fognak úgy felnőni,hogy a sajàt gyereküknek màr nem lesz nagymamâja,nagypapàja.

Én vagyok a beteg àllat,hogy a mamàéknàl toltott nyarakért a fél életem oda adnàm, ha még egyszer àtélhetném...

El lehetne gondolkodni,mert a lepontozókat jellemzi. De el is hiszem, ha nem megy. Mâr rég nem ugy jàr az agyatok,mint egy 30 alattinak és az idő előrehaladtàval csak rosszabb lesz! Gondoljatok erre mikor viszitek a 3.osztàlyba a gyereket és minden tàrsa azt fogja kérdezni, hogy a szülei hol vannak? Miért mindig a mama és a papa hozza?

2016. júl. 16. 10:54
 16/28 anonim ***** válasza:
92%

45 vagyok, 5 éves a legkisebb fiam. Még egyszer sem néztek a nagymamájának. A gyerek köszöni, élvezi a nagyszülõknél töltött idõt, ugyanis 62-66 évesen még közel sem készülnek halni.

Teszem hozzá, néhány éve még dolgoztak anyuék, így az idõsebb munkájukra nem volt ennyi idejük.

2016. júl. 16. 11:10
 17/28 anonim ***** válasza:
87%

OFF:

"nem a 20 éves gyereketeknek ceruzât venni az iskolàba"

Meglepő lenne, ha a 20 éves gyerekemmel kézenfogva mennénk a szeptemberi iskolakezdés előtt ceruzát venni.

Én legalábbis már nem kértem ekkor szülői segítséget (sőt pénzt sem), és a gyerekemet is így nevelem.

"Generàciók fognak úgy felnőni,hogy a sajàt gyereküknek màr nem lesz nagymamâja,nagypapàja."

Hogyne lenne nekik. 38 éves vagyok, a 3. gyerek októberben érkezik. Szerencsére a nagyszülők teljesen egészségesek, még aktívak, mi ezzel a baj?

"a mamàéknàl toltott nyarakért a fél életem oda adnàm, ha még egyszer àtélhetném"

Na, ebben egyetértünk. Sajnos a gyerekeim nem élik ezt át teljesen, hiszen csak a szüleim azok, akik nyugdíjasok, a másik nagyszülőpáros még javában dolgozik (tudod, azóta erőteljesen emelték a nyugdíjkorhatárt), így örülök, hogy egyáltalán van, kire bízzam. A tesóim közül vannak, akik 25 alatt vállaltak gyereket, na, ők oldhattak meg mindent nagyszülői segítség nélkül, hiszen egy 12 órázó nagymama nem az igazi... Anyukám egyedül az én gyerekeimmel tudja megtenni/átélni azt, amit egy "igazi" mama tud: érte menni a kicsiért, ha kell, ha beteg, rábízhatom, és sütit süt, befőttet rak el az unoka kedvéért.

"Mâr rég nem ugy jàr az agyatok,mint egy 30 alattinak és az idő előrehaladtàval csak rosszabb lesz!"

:) Hát persze, ha te mondod!

"Gondoljatok erre mikor viszitek a 3.osztàlyba a gyereket és minden tàrsa azt fogja kérdezni, hogy a szülei hol vannak?"

A nagyobbik gyerekem most lesz 3.-os, hidd el, sosem gondolták, hogy a nagymama vagyok. Hogy miért? Mert nem annyinak nézek ki, mert dolgozom, mert nem hagyom el magam. Sőt, nem egy szülő idősebb tőlem.

ON: Vidéken élek, és itt is egyre bővül a tudatosan későn gyereket vállalók köre.

Sokan rájöttek, hogy ez a világ már nem az, ami a szüleink idején volt, hogy be mertek vállalni két gyerek mellé egy 25 éves lakáshitelt, merthogy a munkahely és a megélhetés úgy is biztos, az oktatás ingyenes, a világ olcsó, az igények alacsonyak.

2016. júl. 16. 11:12
 18/28 anonim ***** válasza:
88%

Az lemaradt, hogy az agyammal sincs még gond, nehogy már 40 fölött demensnek képzeld az embereket. Még anyám is igen messze van tõle.

Nem minden àm a fiatalság, kisanyàm!

2016. júl. 16. 11:16
 19/28 anonim ***** válasza:
16%

Szerintem csak nyugtatni probaljatok egymast. Valosan a gyerek erzi de valojaban soha nem fogja nektek elmondani mennyire rossz neki hogy ennyire idos szulok gyermeke.

Soha nem mondja ki, de mindig szenvedni fog tole.

2016. júl. 16. 11:34
 20/28 anonim ***** válasza:
91%

Hàt te màr csak tudod 19-es! Majd szólok a gyermekeimnek, hogy el ne felejtsenek szenvedni!

Azt màr csak zárójelben jegyzem meg, hogy az elsõt 23 évesen szültem, az utolsót 40 évesen, és magamon làtom, mennyivel lazább, alkalmazkodóbb szülõvé váltam. Neked milyen gyakorlati tapasztalatod van? Ja, hogy semmilyen, mert még nem tartasz ott az életedben, hogy làsd a különbséget.

Nincs baj a fiatal szülõkkel, csak ne magyarázza meg nekem senki, hogy 40 felett õskövület vagyok.

2016. júl. 16. 11:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!