Nyitott külső méhszáj?
"egyre erősebben érzek hüvelyi nyilalást feszülést,alhasban fájdalmat és görcsöket"
Ez nem hangzik jól. Mikor állapították meg, hogy kinyílt a külső? Én 23+5-nél görcsölgetéssel és pici vérzéssel bementem a klinikára éjszaka ügyeletre - gyanútlanul, nem gondolva, hogy nagy a baj - addigra nekem nyitva volt a belső is. A fiatal doki hívott egy idősebbet, hogy ő is megnézze, nekem ott kerek-perec rámondták, hogy ilyenkor még vetélésről beszélünk. Hívták a fogadott orvosomat is. Befektettek, de nem kaptam semmit, hogy megállítsák. Ha kinyílik a belső, onnan nincs visszaút. Nekem 24 órán belül beindult a tényleges szülés. Azt mondta a fogadott orvosom, hogy a nyitott belső méhszáj miatt heteken belül felszálló fertőzés miatt megrepedt volna a burok (mivel a hüvely nem steril ugye). A fura, hogy ez előtt egy héttel még 3000 volt a méhszáj, nem is gondoltam ilyesmire. Napokkal előtte estére éreztem én is hüvelyi diszkomfortot, de azt a terhesség velejárójának gondoltam. A hasi görcs csak aznap kezdődött, az is betudtam szalagnyúlásnak, stb.
Szóval az a lényeg, hogy inkább menj be, mert ha a belső is kinyílik, akkor baj van! Amíg csak a külső nyílik picit és nem nyílik tovább, akár túl is hordhatod. De jó lenne, ha csinálnának egy CTG-t, hogy vannak-e valóban fájásaid, amik nyithatják a méhszájat.
Minden jót!!!! Drukkolok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!