Nagy baj ha második babával kinyilt szűk ujjnyira a külső méhszáj?
Nekem a 36. héten mondta az orvos, hogy kinyílt és érzi a baba fejét az ujjával. Kihúztam a 39+4 hétig.
Pihentem amennyit tudtam fekve. Meg lassan sétáltam, nem emelgettem semmit. Nem volt egyszerű, mert 20 hónap van a 2 gyerekem között.
Te hány hetes vagy? Mert azért nem mindegy, hogy a 36 vagy a 26. héten nyílsz.
Az egyik rokonomnak valamikor a 20. hét után volt 2100-as méhszája második terhességgel. Annyit mondtak neki, hogy túl megerőltetőt ne csináljon. Nem is csinált. Kiírt idő körül szült. Talán pár nappal előtte.
Amúgy második babával gyakori, hogy korábban kinyílik a külső méhszáj.
Nekem 35 hetesen teljesen nyitva volt a méhszáj szintén egy szűk ujjnyira, nem csak a külső. 2 hétig nagyon sokat pihentem, de nekem első baba így könnyebb azért. 39+5 hetesen szültem. 37 hetesen mikor már nem kellett félni a koraszüléstől úgy éreztem még sok dolgot meg kell csinálni pl nagytakarítás, mentem is sokat, örültem, hogy szabad. Szóval az nagyon nem volt méhszáj kímélő. Mégse akart kibújni még a baba 2,5 hétig. :)
Egyébként még a szülés előtt 2 nappal is C2111 maradt a méhszáj értékem szóval vajúdásig nem nyíltam tovább.
16. héttöl volt 3100-as értékem. 41 hétre szültem úgy, hogy épphogy megúsztam az indìtàst, a 16 kg-os nagykisfiamat pedig rendszeresen cipeltem ölben.
A dokim azt mondta, hogy többedik terhességben nem meglepő, ha picit lazul a külső méhszàj.
nekem első babával is kinyílt ennyire már a 20. héten.
39. héten indították végül (akkor már 2 hete 2333-as volt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!