26 hetesen 8 mm az egyik oldalkamra tagassaga. Mertek masnak is tagabb agykamrat, mikor, mennyit? Mi lett kesobb?
Az ultrahangos nem izgult, azt mondta eleg a kovetkezo (utemezett) uh-n megint nezni egy honap mulva. Ha oersze kibirom addig...
Toxoplazmam negativ, azt neztek a masodik trimeszteri vervetelnel.
Nalam is harmadik baba amugy. Nekem volt nifty-tesztem, mert a tarkoredo 3,1 volt 13 hetesen (bar erdekes modon mar a kombinalt tesztnek is jo eredmenye lett ehhez kepes - negativnak szamitott), es a nifty teszt is teljesen negativ lett mindenre, amit neztek.
En is keszen vagyok. Amugy nalunk a masodik gyerkocnel 28 hetesen lattak ugyanigy jelzetten tagabb (azaz az atlagnal nagyobb, de meg hatarertek alatti) kamrakat, akkor mindket oldalon, vele vegul ugy gondolom minden rendben lett. Vele nem mult el, nem csokkent, de nem is nott es szuletes utan is tok negativ lett a koponya uh. 36 hetesen pl azt mondtak, hogy, ha nem neznek kifejezetten az agykamrat, abszolut nem tunne fel, annyira rendben van.
En akkor vegigideskedtem 1,5 honapot, rettegtem.minden kov uh-tol, a dokim mar mri-re akart kuldeni valami neurologus teamhez, amikor besokalltam, es ugy dontottem ELEG! 9,5 korul voltak egyebkent a kamrai, es a genetikus az uh-n full magabiztosan mondta, hogy nem valtozik, nem no, higyjem el semmi baja lesz. Hogy ez olyan, mint az ujlenyomat, mindenkinek mas es egyszeruen van, akinel ez egy egyeni jellemzo. Nincs olyan regota uh, a mai fenottek nagy reszenek fogalmunk sincs milyen tagassagu az agykamrai...
Hat en ezekbol meritettem akkkr erot, megnyugtatni engem csak az tudott, amikor nem valtozott a merete heteken at.
De ez sajnos semmivel nem csokkenti a mostani idegeskedest es az is fura, hogy ez most egyoldali nalunk.
En egyebkent elolvastam egy csomo angol szakirodalmat, mind azt irta pl fiuknal atlagban is nagyobb az agykamrajuk, illetve sokszorosan gyakoribb a jelzetten tagabb/enyhebben tagabb. Na ez is erot adott anno, de most kislanyt varunk 😊
Irj majd lecci mi van veletek, kivancsi vagyok neked miket mondanak!
Es persze mindekttonk babaja legyen teljesen rendben!!!
Ujdonsag nincs, en nem holnap, hanem a rakovetkezo heten megyek a nogyogyaszomhoz, es majd 30 hetesen lesz a kov nagy uh. Nem fogok mar meg egyet beszoritani, mert igazan jo helyre ennel hosszabb a varakozas, ez meg nem indokolja, hogy befurakodjunk (anno a masik gyerkoccel is ugy alltak hozza, persze gyakrabban nezik, de 10 alatt normali, szoval rohangalni nem kell sehova).
Nekem van eleg gond ezen kivul, terhessevi diabeteszem is van es nem marad lent a cukrom a dietatol sem. Az is nagyon aggaszt, az idegskedes meg stressz a cukornak a legrosszabb, szoval... a diabetologiara is 1,5 het mulva megyek ujra, addig meg gyomorgorcs minden meres.
Phjjjj. Nagyon megdolvoztat ez a kislany a pocakban.
Irj majd neked mit mondanak! A cisztarol nem is irtal, azzal sztem nem kell torodni, nem? Azok fekszivodnak mindenkeppen, nem? Vagy hol van ciszta?
A masodikamnal a vesejeben is latzak 28 hetesen tagulatot, de azt pl soha tobbet egyik uh-n sem, az elso fiamnal m3g szulegeskor mondtak a koponya uh-n hogy van egy mini ciszta, de le sem irjak a leletbe, annyira kicsi es tuti felszivodik. Mi azota azt mondogatjuk, az a ciszta maradt, erfe fogjuk az osszes hisztijet, az a hiszticiszta 😀
Szia, mar 4 honapos a kislany, semmi baj 😁
Mar a kovetkezo uh-n kisebb volt, nem emlekszem kb 7 mm koruli. Nem is foglalkoztak ezzel egyaltalan, nem kellett tobb vizsgalat sem emiatt.
Az Istenhegyin Hajdu Drno nezte, azt mondta nagyon nagyon gyakran latnak ilyet, nem aggodjak emiatt egyaltalan. Mivel 10 mmig amugyis normalis, plane. Ha folyamatosan none, akkor lehetne ebbol gond, de nalunk szo sem volt ilyesmirol.
En persze aggodos vagyok, szoval az ilyenek azert megmaradnak az emberben, biztos, hogy ahogy no idorol idore eszembe jut meg parszor, hogy jol fejlodik-e, stb.
De ez a rengeteg uh atka. A statisztikai atlagok a rengeteg egyedi meresbol adodnak, a mi egyedi kis gyerkoceink pedig nem mindig atlagosak. Akkor meg jon a para.
Minden rendben lesz nalatok is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!