Szepek ezek a nevek? Illenek egymashoz?

A Szófia és a Liza is idegen hangzású, "magyarosított", fonetikusan leírt név. Még ha ma már nem is dzsesszika-féle, azért hajaz arra.
ha legalább az egyik, ha jobban illeszkedne a(z abszolút) magyarvezetéknévhez, az sokat segítene a hangzásán.
pl: Fehér Zsófia Liza.
vagy az is, ha nem lenne 2 utóneve, hanem csak 1. mert amúgy mindkét név teljesen elfogadható, nem kirívó, csak hát együtt már nagyon túlgondolt.
de persze nektek kell, hogy tetsszen.

Utolsó: pont erre gondoltam én is. Ha a vezetéknév külföldi eredetű lenne, akkor lehet jobban találna a Szófia is. De ha magyar a vezetéknév akkor két idegen keresztnév már tényleg sok.
Ha Török a vezetéknevem, akkor ne akarjak Török Sztívön nevet adni, mert nem talál... Legyen csak szépen magyarul: Török István. Sarkított példa, de remélem érthető így, hogy mire gondolok.

Én személy szerint egyiket se választanám. Lizának a kutyánkat hívták, a Szófia nekem idegen.
DE! Szerintem ha döntöttetek, ne változtass az elhatározásotokon. Ez a ti döntésetek nem a szomszéd nénié.
Nekünk lassan félidős pocaklakó a 2. kisfiúnk. A névválasztásnál csak apa és anya közös egyetértése számított, és bár a család egyes tagjain látom,hogy meglepődnek, ízlelgetik, esetleg tapintatosan, nem reagálnak nagyon semmit, de látszik egyenlőre nem kedvelik, de ettől még el fogják fogadni. És szeretni fogják a gyermekünket.

"Lizának a kutyánkat hívták"
- már várható volt ez a degradáló kijelentés az egyébként szép névről. A mi kutyánkat pedig úgy hívják, ahogy a ti 1. gyereketeket. Szívesen.

Péter a kutyusotok neve? :) Egyébként nem degradáló akart lenni, én a Lizát ezért nem választanám, mert a kutyánkra emlékeztet, de mindenkinél mást mást jelent 1-1 név.
A lényeg nem ez volt, hanem ha választottak, ne foglalkozzanak azzal,hogy mindenkinek tetsszen a választott név.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!