Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szepek ezek a nevek? Illenek...

Szepek ezek a nevek? Illenek egymashoz?

Figyelt kérdés
Vegre eldontottuk a parommal a kislanyunk nevet dulore jutotunk.nekunk tetszik de kerdes masoknak mi a velemenye.Feher Szofia Liza.kinek hogy tetszik?
2016. júl. 7. 18:57
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
58%

A Szófia és a Liza is idegen hangzású, "magyarosított", fonetikusan leírt név. Még ha ma már nem is dzsesszika-féle, azért hajaz arra.

ha legalább az egyik, ha jobban illeszkedne a(z abszolút) magyarvezetéknévhez, az sokat segítene a hangzásán.

pl: Fehér Zsófia Liza.

vagy az is, ha nem lenne 2 utóneve, hanem csak 1. mert amúgy mindkét név teljesen elfogadható, nem kirívó, csak hát együtt már nagyon túlgondolt.

de persze nektek kell, hogy tetsszen.

2016. júl. 8. 09:24
 12/15 anonim ***** válasza:

Utolsó: pont erre gondoltam én is. Ha a vezetéknév külföldi eredetű lenne, akkor lehet jobban találna a Szófia is. De ha magyar a vezetéknév akkor két idegen keresztnév már tényleg sok.

Ha Török a vezetéknevem, akkor ne akarjak Török Sztívön nevet adni, mert nem talál... Legyen csak szépen magyarul: Török István. Sarkított példa, de remélem érthető így, hogy mire gondolok.

2016. júl. 8. 10:23
 13/15 anonim ***** válasza:

Én személy szerint egyiket se választanám. Lizának a kutyánkat hívták, a Szófia nekem idegen.

DE! Szerintem ha döntöttetek, ne változtass az elhatározásotokon. Ez a ti döntésetek nem a szomszéd nénié.

Nekünk lassan félidős pocaklakó a 2. kisfiúnk. A névválasztásnál csak apa és anya közös egyetértése számított, és bár a család egyes tagjain látom,hogy meglepődnek, ízlelgetik, esetleg tapintatosan, nem reagálnak nagyon semmit, de látszik egyenlőre nem kedvelik, de ettől még el fogják fogadni. És szeretni fogják a gyermekünket.

2016. júl. 8. 14:13
 14/15 anonim ***** válasza:
32%

"Lizának a kutyánkat hívták"

- már várható volt ez a degradáló kijelentés az egyébként szép névről. A mi kutyánkat pedig úgy hívják, ahogy a ti 1. gyereketeket. Szívesen.

2016. júl. 8. 14:44
 15/15 anonim ***** válasza:

Péter a kutyusotok neve? :) Egyébként nem degradáló akart lenni, én a Lizát ezért nem választanám, mert a kutyánkra emlékeztet, de mindenkinél mást mást jelent 1-1 név.

A lényeg nem ez volt, hanem ha választottak, ne foglalkozzanak azzal,hogy mindenkinek tetsszen a választott név.

2016. júl. 8. 15:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!