Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A 4w5d hetes terhesség az már...

A 4w5d hetes terhesség az már az 5. hétben van?

Figyelt kérdés
Vagyis 4w7d=5w. betöltött hét és utána való nap kezdődik a 6.? Remélem erthetően fogalmaztam

2016. júl. 6. 23:08
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
73%
Hányadik születésnapodat ünnepelted legutóbb és hány éves vagy most?
2016. júl. 6. 23:11
 2/12 anonim ***** válasza:
Ezt en nem ertem? Vki elmagyarazna?
2016. júl. 6. 23:19
 3/12 Vilcsianyuja ***** válasza:
100%
Igen, 4 hét 5 naposan az 5. hétben vagy, 5 hét 0 naposan pont 5 hetes vagy, 5 hét 1 naposan már a 6. hetet kezdted meg. De ha azt mondják, hogy akárhányadik héten kell ilyen-olyan kivizsgálásra menni, akkor mindig a betöltött heteket értik alatta, erre majd figyelj.
2016. júl. 6. 23:28
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

4w5d= negyedik hét ötödik nap, ez már az ötödik hétben van

A hatodik hét a 5w1d azaz az ötödik hét első napján kezdődik

2016. júl. 6. 23:32
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm. A szülinapos példa pnt nem jo szerintem. 26ot toltottem vagyis ez mar a 27 evem de attol meg csak 26 eves vagyok :D
2016. júl. 7. 00:12
 6/12 Vilcsianyuja ***** válasza:
100%
Jó a szülinapos példa is, de ott nem szoktuk hozzátenni, hogy 26 év 3 hónap 12 napos :) Szóval ha betöltötted a 26-ot, akkor a 27. életévedben vagy. Ha megkérdik, hány éves vagy, rávágod, 26. A terhességi heteknél valamiért kényszert érzünk a napra pontos "nyilvántartásra", de ugyanúgy helyes 5 hét 3 naposan azt mondani, hogy 5 hetes vagyok, mint azt, hogy a 6. hétben vagyok :) A szövegkörnyezetből derül ki, hogy betöltött vagy megkezdett időegységben gondolkodsz.
2016. júl. 7. 02:50
 7/12 anonim ***** válasza:

"De ha azt mondják, hogy akárhányadik héten kell ilyen-olyan kivizsgálásra menni, akkor mindig a betöltött heteket értik alatta, erre majd figyelj."

Én erre gondoltam és erre tökéletesnek találtam a szülinapos példát. Mindig a betöltött héttel számolok, mert az orvosok, védőnő, és eddig a környezetemben mindenki más is ezt értette alatta.

2016. júl. 7. 11:23
 8/12 Vilcsianyuja ***** válasza:
Igen, de a "hány éves vagy" kérdésre nem az a válasz, hogy huszonhatodik :) Tényleg félrevezető a terhesgondozásnál ez a "27. héten kell vércukor terhelésre menni", mert nem azt mondják, hogy 27 hetesen, vagy a 28. héten. Pedig így lenne helyes. De hát egy kismama ezen nem akad fenn, ez a legkisebb probléma, amivel szembesülnie kell terhesgondozás során :)
2016. júl. 7. 12:10
 9/12 anonim ***** válasza:
Na igen, mindig kiszámolják, amikor időpontot kérek, úgyhogy nem nekem kell matekoznom. Így is néha csúsznak egy hetet hol oda, hol vissza, de tényleg nem ez számít. Egészség legyen, az a lényeg.
2016. júl. 7. 12:18
 10/12 anonim ***** válasza:
Mindig a betöltött hét számít, tehát a pédádnál maradva ez 4 hetes terhességet jelent. (4w5d)
2016. júl. 7. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!