Mik azok az ételek amiket terhesen lehet enni és nem hizlalnak?
annyit híztam, hogy már kedvem sincs enni, de folyton éhes vagyok mióta nem dolgozom, 2 hét alatt 4 kilót híztam, előtte meg 7,5 hónapig 10et... :(
tudtok mondani olyan ételeket amikből nyugodtan lehet enni?
Próbálj magas víztartalmú zöldségekből/gyümölcsökből nasizni napközben. Görögdinnye, uborka (kovászosan), meggy nálam most nagy kedvencek.
Főételekből grillezett husik zöldségekkel, friss salátákkal (paradicsom-, káposztasaláta) tök jó, és a kalóriatartalma jobb mint a krumpli/rizs köreteknek. Ha péksütit (kenyeret/zsemlét) ennél, válaszd a teljeskiőrlésűt, a lassan felszívódó szénhidráttartalma miatt később leszel éhes.
Nem az a cél most, hogy diétázz, hanem az, hogy megfelelő ételeket válassz.
Keress fel egy dietetikust és okíttasd ki magad szénhidrát diétából. Terhesség alatt kifejezetten ajánlott (igen, súlytartásra is, ráadásul a közérzetnek is jót tesz).
jó szívvel ajánlom a sajátomat, Dr. Nagy Erzsébet, a Bartók Béla úton van a rendelője.
Bár nekem enyhe terhességi cukor miatt kellett tartanom, saját zsírra ey dekát se híztam. Szülés után már össze-vissza kajáltam, híztam. Visszaálltam a diétára és ismét versenysúlyomnál vagyok, az energiaszintemen is rengeteget dobott.
3as! biztos, hogy nem fogok szénhidrát diétázni, köszönöm, de nem azt kérdeztem hogyan sanyargassam magam :D előző terhességemet végig diétáztam terhes cukor miatt, most ehetek ami jól esik, de nem szeretnék elhízni :)
Tippet is köszi, de nagyon messze lakom a Bartók Béla úttól :D
engem az érdekelne, hogy mit lehet mértéktelenül enni? :)))
2es, 4es! köszönöm nektek! :)
most kukoricát eszem, remélem attól nem hízok még 2 kilót :)
Egyél görögdinnyét, ubit, ezek vízhajtóak, lehet, hogy kezdesz vizesedni csak nem látod. A lényeg egyébként tényleg a mértékletességen alapszik, zöldségek, gyümölcsök, száraz húsok mind mind jöhetnek. Kenyérből én pl vagy barnát eszem vagy puffasztot sós rizst, egyszerűen imádom vajjal és szalámival enni 😃 hozzá egy kis retek vagy paprika, ubi. (általában ez a reggelim, vagy rántotta) Ebédre sült husit szoktam, rizzsel vagy salátával, ritkább esetben burgonyával (a rizst mindig megspékelem egy kis borsóval vagy kukoricával ;) vacsira pedig hasonlóan mint reggeelire, napközben pedig gyümit csipegetek, egy kis barack egy kis málna, szőlő stb.
A 20. hétben vagyok és egy dekát nem híztam eddig pedig a kezdő súlyom nagy (86kg) és baromi hízékony vagyok, ráadásul amikor anno tini koromban hirtelen meghíztam szétrepedt a bőröm így én most kényesen figyelek arra, hogy ne egyek sok szart. Azért néha nekem is becsúszik egy fagyi vagy valami, de szerencsére eddig inkább a sós ételeket és a gyümölcsöket kívántam.
Sanyargatni magad nem szabad! Ha esetleg mégis felcsúszik pár kiló az sem a világ vége :) hidd el, szülés után jobban fogsz ragyogni mint valaha :)
"nem fogok szénhidrát diétázni, köszönöm, de nem azt kérdeztem hogyan sanyargassam magam"
Ha valóban jól van összeállítva és betartva a diéta, akkor nem sanyargatás. Nincs jelen éhség, jobb a közérzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!