Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » RH negatívos kismamák! Tapaszt...

RH negatívos kismamák! Tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Az első terhességi analíziseken derült ki, hogy RH negatív vérű vagyok. Nem voltam eddig még terhes, a férjem vértípusát most vizsgálják. Mire lehet számítani a terhesség(ek) alatt, ha ő pozitív? Aki hasonló helyzetben volt megosztaná kérem a tapasztalatait?
2016. júl. 6. 19:36
 1/9 anonim ***** válasza:

2 hátrány van belőle.

1 - szükség van plusz egy ellenanyag szűrésre 28 hetesen, az rh + kismamiknak 12 és 36 hetesen van csak, nekünk 3 jár.

2 - ha a baba rh + akkor kapsz majd egy szurit szülés után.

Nálunk én vagyok 0 rh-, a férjem A rh+ és a baba is A rh+ lett.

Nyugi, nem kell megijedni. Ennyi az egész.

2016. júl. 6. 19:43
 2/9 anonim ***** válasza:

Pontosan ugy van ahogy az elso irja. Semmi gond nem lesz.

:)

2016. júl. 6. 19:46
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Igen, az első terhesség után (akkor is, ha megszakad!) jár egy plusz injekció. Más problémát nem okoz.

Mondjuk nekem ez is sok volt, mert tűfóbiám van, a nővér negyed órát túsztárgyalt velem, mire be tudta adni.

2016. júl. 6. 19:48
 4/9 anonim ***** válasza:

semmi.ha a baba pluszos lesz,kapsz egy szurit,ha negatív akkor semmi.

Mondjuk ezt nem értem a férjed miért vizsgálják,nem szokott az apa vércsoportja szempont lenni,mert állítólag sok volt a kakukkfióka,így már nem nézik,és nem érdekli őket az apa.

2016. júl. 6. 19:49
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Akkor az első terhesség nem veszélyeztetettebb, mint más normál terhesség (RH+ vérű kismamáknál), ugye? Nincs nagyobb kockázat a vetélésre?

Én is 0 RH- vagyok...

2016. júl. 6. 19:51
 6/9 A kérdező kommentje:
Erdélyben élünk, lehet itt másabbak az egészségügyi eljárások. Az orvosnő azt mondta, hogyha a férjem is RH- akkor nincs akkora "probléma"... Pedig szerintem a baba úgyis simán lehet pozitív...
2016. júl. 6. 19:53
 7/9 anonim ***** válasza:

Ha mind ketten Rh negatívak vagytok akkor a baba csak akkor pozitív ha nem tőle van....

Amúgy pont ezért nézik a baba vercsoportjat mert egyik orvos sem fog kockáztatni. Ha te hazudsz az apa kileterol.

Egyébként ha nem kapsz anti D injekciót az a második terhessegnél fog gondot okozni ( konkrétan bele is halhatsz).

Én is Rh negatív vagyok a lányom pozitív szülés után kaptam szurit most a másodikat várom. Ha ő is pozitív lesz akkor megint kapok.

2016. júl. 6. 21:15
 8/9 A kérdező kommentje:

Értem. Akkor két negatívnak nem lehet pozitív. De fordítva igaz: két pozitívnak lehet negatív (az én esetem ilyen: a szüleim mindketten pozitívak - elméletileg. Apai nagyanyám RH-)

Az apa kilétéről való hazudás pedig egyáltalán nem téma nálunk...

2016. júl. 6. 21:19
 9/9 anonim ***** válasza:
Férjem pozitív.Én negatví. Három gyerek van. Sosem vizsgálták a férjem vérét, nem is kérdezték. Az első utén kaptam szurit, a második utén is, a harmadik méhen kívüli terhesség műtéát után is biztos ami biztos alapon, a 3-dik élve született baba viszont negatív lett, megúsztam a szurit :)
2016. júl. 6. 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!