RH negatívos kismamák! Tapasztalatok?
2 hátrány van belőle.
1 - szükség van plusz egy ellenanyag szűrésre 28 hetesen, az rh + kismamiknak 12 és 36 hetesen van csak, nekünk 3 jár.
2 - ha a baba rh + akkor kapsz majd egy szurit szülés után.
Nálunk én vagyok 0 rh-, a férjem A rh+ és a baba is A rh+ lett.
Nyugi, nem kell megijedni. Ennyi az egész.
Pontosan ugy van ahogy az elso irja. Semmi gond nem lesz.
:)
Igen, az első terhesség után (akkor is, ha megszakad!) jár egy plusz injekció. Más problémát nem okoz.
Mondjuk nekem ez is sok volt, mert tűfóbiám van, a nővér negyed órát túsztárgyalt velem, mire be tudta adni.
semmi.ha a baba pluszos lesz,kapsz egy szurit,ha negatív akkor semmi.
Mondjuk ezt nem értem a férjed miért vizsgálják,nem szokott az apa vércsoportja szempont lenni,mert állítólag sok volt a kakukkfióka,így már nem nézik,és nem érdekli őket az apa.
Köszönöm a válaszokat!
Akkor az első terhesség nem veszélyeztetettebb, mint más normál terhesség (RH+ vérű kismamáknál), ugye? Nincs nagyobb kockázat a vetélésre?
Én is 0 RH- vagyok...
Ha mind ketten Rh negatívak vagytok akkor a baba csak akkor pozitív ha nem tőle van....
Amúgy pont ezért nézik a baba vercsoportjat mert egyik orvos sem fog kockáztatni. Ha te hazudsz az apa kileterol.
Egyébként ha nem kapsz anti D injekciót az a második terhessegnél fog gondot okozni ( konkrétan bele is halhatsz).
Én is Rh negatív vagyok a lányom pozitív szülés után kaptam szurit most a másodikat várom. Ha ő is pozitív lesz akkor megint kapok.
Értem. Akkor két negatívnak nem lehet pozitív. De fordítva igaz: két pozitívnak lehet negatív (az én esetem ilyen: a szüleim mindketten pozitívak - elméletileg. Apai nagyanyám RH-)
Az apa kilétéről való hazudás pedig egyáltalán nem téma nálunk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!