Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyi ideig lehet a koraszülé...

Mennyi ideig lehet a koraszülést visszatartani gyógyszerekkel? 34. hetet betöltöttem.

Figyelt kérdés
21éves aggodó kismama vagyok. A 34. betöltött hétben járok. Most engedtek haza a korházbol koraszülés veszélye miatt. Kinyilt a méhszájam egy ujjnyira és most gyogyszerekkel kell visszatartani. Mennyi ideig lehet ezt huzni kb? nagyon félek mert ugyanazt a fájdalmat azota mindig érzem. Sokan mondják hogy inkább a 7. hónapra szüljek vagy a 9. re. Kérlek valaki nyugtasson meg.
2010. ápr. 14. 19:01
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodj meg! Egyrészt egy ujjnyi tágulás az még nem nagy gond, ezzel akár túl is hordhatod. (Nekem a 24. hét óta nyitva van egy ujjnyira, és holnap a 34. hetet kezdem.) Másrészt pedig a betöltött 34. hét után született babáknak ugyanolyan a túlélési és egészségi esélyük, mint az időre született babáknak. Annyi különbséggel, hogy kisebbek, és kint kell megnőniük. Úgyhogy bárhogy is alakul, minden rendben lesz!

Egy 4. babáját váró kismama

2010. ápr. 14. 19:08
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Betöltött 35.hétre szültem 2éve,egészséges babát,csak picur volt,de azért mert rosszul állították be az inzulinom:)nyugodj meg,mi ha 10dkg-altöbbet nyomunk ,nem koraszülött intenzívre került volna,de onnan is jöttünk 1hét alatt haza és csak kiskosárban volt felügyelve!:)
2010. ápr. 14. 19:15
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
A kérdése utolsó mondatára válaszolok.( Az elsőre nem tudok). Régen az a hiedelem volt,hogy a 7 hónapra és 9 hónapra született babák életképesek,akik 8 hónapra születnek,azok nem maradnak életben.Gondolom,ezért mondják neked is ezt.Természetesen ez nem igaz.A 8 hós babák is lehetnek egészségesek,és főleg egészségesebbek,mint a 7 hónapra születettek.
2010. ápr. 14. 19:21
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Szia!én 30 hetesen kerültem be a kórházba,mert beindult a szülés,véreztem plussz görcsöltem,infuzióval és gyógyszerekkel sikerült megállitani.A 37-ik hétig kellett szedjem a spiropentet,magnéziumot és nospát.Utánna abbahagyatta a doki,hogy be tudjon majd indulni idővel a szülés,de nem sikerült.Túlhordtam a kisfiamat és inditva lett.Én is 1 ujjnyira tágultam ki akkor.Ne izgulj,nem lessz gond.
2010. ápr. 14. 19:37
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Akár a 40. hétig is, nyugodj meg!
2010. ápr. 14. 19:48
 6/10 anonim ***** válasza:
Ma voltam dokinál 29 heteske vagyok és 2 ujjnyi a méhnyakam és 1 ujjnyira nyitva a külsö méhszájam és nem fektetett be pedig tegnap este még a derekam is leszakadt körbe és 2 percenként keményedett a hasam.2x2 magnéziumot írt fel.Szerintem nem olyan vészes a kérdezö kinyilása ha erre az eredményre engem se fektettek be a korházba,de ha esetleg 1-2 hét múlva megszületne a babád nem lenne már baja szerintem,de ha nagyon aggódsz szedd a gyógyikat amit javasolt az orvos és pihenj sokat,hidd el nem lessz bajotok.Könnyü szülést kívánok.
2010. ápr. 14. 20:29
 7/10 anonim ***** válasza:
Angliaban elek, es pont a mult heten mondta a szulesznom, hogy 1-2 hetet tartson ki bennt a baba, mert itt a betoltott 34. het utan mar nem szamit koraszulottnek, addigra erik meg a tudeje, csak nagyon kicsike meg. Ugyhogy szerintem ne aggodj!
2010. ápr. 15. 08:13
 8/10 A kérdező kommentje:
Kicsit megnyugodtam. remélem nem lesz baj tényleg. innentől minden napot egy ajándéknak veszek.:) amugy nekem 6óránként kell szednem tehát napi 4*2 a Mg B6-bol, a Gynipralból 4*1-et a Verapamilbol pedig az éjszakait kihagyva 3*1-et. de senkinek nem kivánom a hatást amit érzek tőle. mintha be lennék lőve.sok egészséget minden kismamának és aki nem annak is :):) és köszi nektek
2010. ápr. 15. 09:08
 9/10 anonim ***** válasza:
párom rokonának beindult a szülése 34-35 hetesen.a 37. hétig tudták visszatartani.
2010. ápr. 15. 13:40
 10/10 A kérdező kommentje:
már a 35.hét 2. napján vagyok. minden nap egy ajándék számunkra :):):)
2010. ápr. 20. 08:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!