Mennyi ideig lehet a koraszülést visszatartani gyógyszerekkel? 34. hetet betöltöttem.
Figyelt kérdés
21éves aggodó kismama vagyok. A 34. betöltött hétben járok. Most engedtek haza a korházbol koraszülés veszélye miatt. Kinyilt a méhszájam egy ujjnyira és most gyogyszerekkel kell visszatartani. Mennyi ideig lehet ezt huzni kb? nagyon félek mert ugyanazt a fájdalmat azota mindig érzem. Sokan mondják hogy inkább a 7. hónapra szüljek vagy a 9. re. Kérlek valaki nyugtasson meg.2010. ápr. 14. 19:01
1/10 anonim válasza:
Nyugodj meg! Egyrészt egy ujjnyi tágulás az még nem nagy gond, ezzel akár túl is hordhatod. (Nekem a 24. hét óta nyitva van egy ujjnyira, és holnap a 34. hetet kezdem.) Másrészt pedig a betöltött 34. hét után született babáknak ugyanolyan a túlélési és egészségi esélyük, mint az időre született babáknak. Annyi különbséggel, hogy kisebbek, és kint kell megnőniük. Úgyhogy bárhogy is alakul, minden rendben lesz!
Egy 4. babáját váró kismama
2/10 anonim válasza:
Betöltött 35.hétre szültem 2éve,egészséges babát,csak picur volt,de azért mert rosszul állították be az inzulinom:)nyugodj meg,mi ha 10dkg-altöbbet nyomunk ,nem koraszülött intenzívre került volna,de onnan is jöttünk 1hét alatt haza és csak kiskosárban volt felügyelve!:)
3/10 anonim válasza:
A kérdése utolsó mondatára válaszolok.( Az elsőre nem tudok). Régen az a hiedelem volt,hogy a 7 hónapra és 9 hónapra született babák életképesek,akik 8 hónapra születnek,azok nem maradnak életben.Gondolom,ezért mondják neked is ezt.Természetesen ez nem igaz.A 8 hós babák is lehetnek egészségesek,és főleg egészségesebbek,mint a 7 hónapra születettek.
4/10 anonim válasza:
Szia!én 30 hetesen kerültem be a kórházba,mert beindult a szülés,véreztem plussz görcsöltem,infuzióval és gyógyszerekkel sikerült megállitani.A 37-ik hétig kellett szedjem a spiropentet,magnéziumot és nospát.Utánna abbahagyatta a doki,hogy be tudjon majd indulni idővel a szülés,de nem sikerült.Túlhordtam a kisfiamat és inditva lett.Én is 1 ujjnyira tágultam ki akkor.Ne izgulj,nem lessz gond.
5/10 anonim válasza:
Akár a 40. hétig is, nyugodj meg!
6/10 anonim válasza:
Ma voltam dokinál 29 heteske vagyok és 2 ujjnyi a méhnyakam és 1 ujjnyira nyitva a külsö méhszájam és nem fektetett be pedig tegnap este még a derekam is leszakadt körbe és 2 percenként keményedett a hasam.2x2 magnéziumot írt fel.Szerintem nem olyan vészes a kérdezö kinyilása ha erre az eredményre engem se fektettek be a korházba,de ha esetleg 1-2 hét múlva megszületne a babád nem lenne már baja szerintem,de ha nagyon aggódsz szedd a gyógyikat amit javasolt az orvos és pihenj sokat,hidd el nem lessz bajotok.Könnyü szülést kívánok.
7/10 anonim válasza:
Angliaban elek, es pont a mult heten mondta a szulesznom, hogy 1-2 hetet tartson ki bennt a baba, mert itt a betoltott 34. het utan mar nem szamit koraszulottnek, addigra erik meg a tudeje, csak nagyon kicsike meg. Ugyhogy szerintem ne aggodj!
8/10 A kérdező kommentje:
Kicsit megnyugodtam. remélem nem lesz baj tényleg. innentől minden napot egy ajándéknak veszek.:) amugy nekem 6óránként kell szednem tehát napi 4*2 a Mg B6-bol, a Gynipralból 4*1-et a Verapamilbol pedig az éjszakait kihagyva 3*1-et. de senkinek nem kivánom a hatást amit érzek tőle. mintha be lennék lőve.sok egészséget minden kismamának és aki nem annak is :):) és köszi nektek
2010. ápr. 15. 09:08
9/10 anonim válasza:
párom rokonának beindult a szülése 34-35 hetesen.a 37. hétig tudták visszatartani.
10/10 A kérdező kommentje:
már a 35.hét 2. napján vagyok. minden nap egy ajándék számunkra :):):)
2010. ápr. 20. 08:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!