Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 15 hetes kismama vagyok, heti...

15 hetes kismama vagyok, heti egy alkalommal szolizhatok néhány percet?

Figyelt kérdés
Nap allergiám van, és ha a hófehér bőrömet süti meg a nap, akkor felhólyagosodik a bőröm és égve viszket. Ezért szoktam szolizni, mert akkor nem jön elő. Na de most terhesen merjek szolizni?
2010. ápr. 14. 15:31
 1/5 anonim ***** válasza:
50%

Szerintem nyugodtan, de csak mértékkel, és nem szabad leégni. A múltkor keresgéltem a neten, akkor ezt találtam róla:

Kérdés:

A szoláriumozás milyen hatással van az anya hasában lévő magzatra? Szabad-e kismamaként, illetve szoptatás ideje alatt szoláriumozni?

Válasz:

Miért ne? A méhfenék nem- vagy koraterhes állapotban több cm-nyire van a bőrétől, káros sugárzás elvben is csak pár milliméternyire terjed le a bőrben.

Ha gyermeket vállal, akkor ehhez elsősorban jó levegő (séta, kirándulás, stb.) kell, nem a művi barnítás. Dacára annak, hogy valóban nem találkoztam koraterhességi káros hatással. Azért leégni nem szabad.

Dr. Nagy László

2010. ápr. 14. 15:35
 2/5 anonim ***** válasza:
49%
Szerintem NE!!! Egyrészt a szoli vérbőséget okoz és koraszüléshez vezet. Másrészt, ahogy nő a hasad, tágul a bör rajta. Ha most ránapozol vagy rábarnulsz szülés után úgy fogsz kinézni, mint egy tigris. Szép csíkos lesz a hasad. Én a helyedben vennék egy nagyon magas faktorszámú naptejet. Kiülnék egy árnyékos helyre, mert ott is lehet barnulni annyira, hogy szint kapjon a bőröm. És így talán nem olyan veszélyes.
2010. ápr. 14. 15:39
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is hanyagold a szolit! Én szolárium függő vagyok, de idén kihagyom, nyáron fogok szülni szóval szép hófehérke leszek de ez van most a baba az első.

Felmelegedhet a magzatvíz, akkoris ha letakarod a hasad hiszen a forró szolárium átmelegíti az egész tested! Gondolj csak bele milyen érzés lehet a babának a kellemes víz helyett a forró vízben lenni :(

Másrészt előző válaszolónak igaza van: a bőr ilyenkor más, érzékenyebb is, szóval akár olyan foltok-csíkok is kijöhetnek rajtad amik egyébként nem jönnének elő...sőőt mivel fehérbőrű vagy meg napallergiás is, ezekszerint hiper érzékeny a bőröd szóval én nem mernék kockáztatni.

Boldog babavárást :)

2010. ápr. 14. 15:45
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Hetente?Még normál esetben sem ajánlatos hetente szolizni.A terhességem előtt én is jártam szoliba,de amikor megtudtam,hogy babát várok abba hagytam(a dokinőm is ezt tanácsolta).
2010. ápr. 14. 16:40
 5/5 anonim ***** válasza:

Terhesen hajlamosabbak a nők, hogy barna foltok jelenjenek meg a bőrükön nap/szoli hatására. Ezek jóval szülés után halványulnak csak el.

Nem mindenki hajlamos rá, pl én nem voltam, de sajnos előre nem tudhatod, hogy lesz-e szép barna bajszod, vagy homlokfoltod :(

Szerintem ne szolizz :(

2010. ápr. 14. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!