15 hetes kismama vagyok, heti egy alkalommal szolizhatok néhány percet?
Szerintem nyugodtan, de csak mértékkel, és nem szabad leégni. A múltkor keresgéltem a neten, akkor ezt találtam róla:
Kérdés:
A szoláriumozás milyen hatással van az anya hasában lévő magzatra? Szabad-e kismamaként, illetve szoptatás ideje alatt szoláriumozni?
Válasz:
Miért ne? A méhfenék nem- vagy koraterhes állapotban több cm-nyire van a bőrétől, káros sugárzás elvben is csak pár milliméternyire terjed le a bőrben.
Ha gyermeket vállal, akkor ehhez elsősorban jó levegő (séta, kirándulás, stb.) kell, nem a művi barnítás. Dacára annak, hogy valóban nem találkoztam koraterhességi káros hatással. Azért leégni nem szabad.
Dr. Nagy László
Szerintem is hanyagold a szolit! Én szolárium függő vagyok, de idén kihagyom, nyáron fogok szülni szóval szép hófehérke leszek de ez van most a baba az első.
Felmelegedhet a magzatvíz, akkoris ha letakarod a hasad hiszen a forró szolárium átmelegíti az egész tested! Gondolj csak bele milyen érzés lehet a babának a kellemes víz helyett a forró vízben lenni :(
Másrészt előző válaszolónak igaza van: a bőr ilyenkor más, érzékenyebb is, szóval akár olyan foltok-csíkok is kijöhetnek rajtad amik egyébként nem jönnének elő...sőőt mivel fehérbőrű vagy meg napallergiás is, ezekszerint hiper érzékeny a bőröd szóval én nem mernék kockáztatni.
Boldog babavárást :)
Terhesen hajlamosabbak a nők, hogy barna foltok jelenjenek meg a bőrükön nap/szoli hatására. Ezek jóval szülés után halványulnak csak el.
Nem mindenki hajlamos rá, pl én nem voltam, de sajnos előre nem tudhatod, hogy lesz-e szép barna bajszod, vagy homlokfoltod :(
Szerintem ne szolizz :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!