Anyasági segély igénylésének helye függ-e a lakcímemtől?
Igen, függ. Én is úgy tudtam, hogy függ, de előkerestem Neked:
Ezek szerint az elbíráló szerv a lakóhely szerint illetékes regionális igazgatóság.
Nem tudsz Pestre bejelentkezni, legalább ideiglenesre?
De ha nem, akkor a lakóhelyeden ha megkérsz valakit, hogy vigyen egy igénylőlapot, azt elpostázza Neked Pestre, Te kitöltöd és postai úton fel tudod adni a lakóhely szerinti igazgatósághoz. És ha számlára kéred majd a pénzt, akkor nem jelent gondot, hogy nem ott élsz.
Első vagyok. Nem kell személyesen beadnod. Vagy küldd be valamelyik ott lakó családtagoddal, vagy add fel postán nekik.
Igen, nyomtatvány tényleg van a neten is.
én is ebben a cipőben vagyok, szerintem jobban jársz, ha bejelentkezel állandóra oda, ahol szülsz, mert a kisbabád címe is a Te állandó címe lesz!
valamint minden papírt az állandó lakcímed szerinti hivatalokban intéznek anyasági, gyes, családi pótlék, stb.
szerintem jobban jársz, ha bejelentkezel oda állandóra, ahol jelenleg laksz.
nekem is ezt kell csinálnom, csak nekem Pesten van az állandó lakcímem.
ja és nem tudom hogy állsz az apaságival (ha házas vagy akkor tárgytalan), de közjegyző előtti nyilatkozattal érvénytelen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!