Terhesen szobabiciklizhetek?
Szia!
Én is szobabicikliztem néhány hónapig. Hazsnos, és biztonságos is. A 25.-hét után áttértem a sétára, mert már nem esett jól a bicikli. Szerintem csak egy gond van a szobabringával, hogy nagyon-nagyon uncsi:)
persze, csak az elesés miatt "veszélyes" a kerékpározás.ez a szobabiciklinél nem áll fenn.
boldog babavárást
Ha téged nem zavar a lábemelés (mert pl. nekem azonnal pisilnem kell, ha magasabbra emelem a lábamat), akkor nyugodtan. Arra viszont vigyázz, hogy a pulzusod ne ugorjon meg nagyon, mert az viszont veszélyes lehet terhesen.
22 hetes kismama
helló!
én is rendszeresen bicikliztem elotte, nekem azt mondta a doki, hogy terhesen biciklizni csak mértékkkel.
Én nem ültem fel a kerékpárra azóta, bár gondolom, ha nem visszük túlzásba nem árthat, de azért nem mertem kockáztatni.
Én inkább a terhestornát ajánlom, meg vannak spéci kismamaúszások is, külön medencében (ezt még nem próbáltam ki, mert a közelben semmi uszoda nincs sajnos).
A kismamatorna szerintem is nagyon jó. Amikor elkezdtem, még nagyon jó kondiban voltam, és gondoltam, hogy ezek az enyhe gyakorlatok vajon mi a fenét érnek? Nem is csináltam (10. hét). Aztán nagyobb pocakkal elkezdett fájni a derekam, újra kezdtem a kismamatornát, és nem fájt semmim. Szóval hatékony.
Egyébként azt olvastam, hogy minden olyan testmozgás megengedett, amivel nem emelkedik meg a pulzusszám. Tehát a kardioedzés nem a legjobb (a bicikli is az), szóval mérd közben a pulzusszámot.
Szia!
Én 40 hetes vagyok és még mindig tekerem a szobabaiciklit. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!