Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesen szobabiciklizhetek?

Terhesen szobabiciklizhetek?

Figyelt kérdés
Szeretek biciklizni de amióta terhes vagyok (10 hetes) azóta nem merek. Arra gondoltam ugyis jön a hideg idő vennék egy szobabiciklit és azon próbálnám egyrészt kondiba tartani magam. Csak hallottam olyanokat hogy nem szabad mert a ettől a fajta mozgástól nagyobb az esély arra pl hogy a baba nyakára tekeredik a köldökzsinór stb... Szerintetek?
2008. szept. 27. 18:21
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan biciklizhetsz.
2008. szept. 27. 18:27
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én is szobabicikliztem néhány hónapig. Hazsnos, és biztonságos is. A 25.-hét után áttértem a sétára, mert már nem esett jól a bicikli. Szerintem csak egy gond van a szobabringával, hogy nagyon-nagyon uncsi:)

2008. szept. 27. 18:28
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

persze, csak az elesés miatt "veszélyes" a kerékpározás.ez a szobabiciklinél nem áll fenn.

boldog babavárást

2008. szept. 27. 18:30
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha téged nem zavar a lábemelés (mert pl. nekem azonnal pisilnem kell, ha magasabbra emelem a lábamat), akkor nyugodtan. Arra viszont vigyázz, hogy a pulzusod ne ugorjon meg nagyon, mert az viszont veszélyes lehet terhesen.

22 hetes kismama

2008. szept. 27. 18:45
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Örülök mert ugy szeretnék vmi olyasmit csinálni ami megmozgat kissé. Igaz dolgozom meg itthon plussz házimunka de ez mégis más lenne,és talán feszültségoldónak sem rossz,mert ezek a hangulatváltozások néha kiborítanak:-)
2008. szept. 27. 19:01
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

helló!

én is rendszeresen bicikliztem elotte, nekem azt mondta a doki, hogy terhesen biciklizni csak mértékkkel.

Én nem ültem fel a kerékpárra azóta, bár gondolom, ha nem visszük túlzásba nem árthat, de azért nem mertem kockáztatni.

Én inkább a terhestornát ajánlom, meg vannak spéci kismamaúszások is, külön medencében (ezt még nem próbáltam ki, mert a közelben semmi uszoda nincs sajnos).

2008. szept. 27. 19:45
 7/10 anonim ***** válasza:
38%

A kismamatorna szerintem is nagyon jó. Amikor elkezdtem, még nagyon jó kondiban voltam, és gondoltam, hogy ezek az enyhe gyakorlatok vajon mi a fenét érnek? Nem is csináltam (10. hét). Aztán nagyobb pocakkal elkezdett fájni a derekam, újra kezdtem a kismamatornát, és nem fájt semmim. Szóval hatékony.

Egyébként azt olvastam, hogy minden olyan testmozgás megengedett, amivel nem emelkedik meg a pulzusszám. Tehát a kardioedzés nem a legjobb (a bicikli is az), szóval mérd közben a pulzusszámot.

2008. szept. 27. 20:39
 8/10 anonim ***** válasza:
44%
Szia! Nekem az orvos azt mondta, hogy terhesen nem szabad biciklizni. Bár ezt az utcai biciklizésre értette. Szerintem kérdezz rá az orvosodra, de gyanús, hogy a kismamatornát fogja ajánlani.
2008. szept. 28. 06:44
 9/10 anonim ***** válasza:
36%
Én 31 hetes vagyok,és a mai napig biciklizem,mármint rendesen,nem szobabringával.Az elesés miatt veszélyes?20 éve bringázom,és ezalatt 3 szor estem el,miért pont a terhességem alatt zakóznék.Én addig fogok tekerni,ameddig csak fizikailag lehetséges.A lényeg,hogy nyugodtan tekerd a szobabicajt ameddig jólesik!
2008. szept. 28. 10:04
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én 40 hetes vagyok és még mindig tekerem a szobabaiciklit. :)

2008. szept. 28. 15:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!