Mennyi folyadékot kell inni a harmadik trimeszterben? Napi egy tejes kávét lehet inni?
Folyadékból minél többet kellene. Ezzel nekem is gondjaim vannak, mert megállít a napi másfél liter folyadék, mindig kapom is a leszúrást, hogy a vizeletem túl sárga ( ez annál van, aki nem iszik eleget ). De régen napi kb fél litert ittam, a terhesség alatt ezt háromszoroztam meg, de még így is kevés :(
A sok folyadék ahhoz is kell főleg a 3.trimeszterben, hogy ne vizesedjünk.
Tejeskávét lehet inni, én napi 2 pohárral megiszok, ez eleve 6 dl folyadékot jelent nekem. Jó sok tej és kicsi kávé. Ez még a vérnyomásnak is jó, nekem pl terhesség alatt alacsony lett.
Szóval nyugodtan igyál tejeskávét. És próbálj napi 2,5 liter folyadékot inni.
Boldog babavárást,
31 hetes kismama
Amennyit csak bírsz és amennyi jólesik. Én kb 4-5 litert ittam meg naponta, még éjszakai is felkeltem, hogy szomjas vagyok. A terhességem előtt is napi 2-3 liter simán megvolt.
Én is ittam tejeskávét, kicsi kávé, sok-sok tej (fél literes bögrében :) ) nagyon alacsony lett a vérnyomásom, ez azért használt.
A vizesedés ellen is jó a sok folyadék, ha nem ittam eleget, úgy nézett ki a lábam, mintha rönkökön állnék. Amint ittam, szépen lelohadt.
k.
Sziasztok!
Nekem most a 36.héten mondta a doki, hogy a 3 liter víz helyett csak max 1 litert ihatok. Nekem ez nagyon nehezen megy, folyton szomj vagyok, ki van száradva a szám, torkom. Azt mondta azért kell ennyire csökkenteni, mert elkezdtem vizesedni és ne legyen baj. Viszont most a magzatvíz mennyisége kevesebb lett pedig azzal minden rendben volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!