Terhesség alatt mi számít magas vérnyomásnak? Mi az az érték ahol már befektetnek? Reggel mértem, akkor 145/85 volt.31 hetes kismama
Figyelt kérdés
2016. jún. 28. 11:22
1/3 anonim válasza:
Napi háromszor mérd nyugalmi helyzetben. A 145 már sok, szólni kell az orvosnak.
2/3 anonim válasza:
Ugyan az, mint egyébként. 140/90 fölött már sok, akkor is, ha csak egyik érték több ennél. Picit sok a tiéd, de ez még nem a befeketetős kategória. Írni kellene vérnyomásnaplót, lehet hogy kell majd szedned egy pici Dopegytet biztos, ami biztos. De ez még abszolút nem vészes, csak oda kell rá figyelni.
3/3 anonim válasza:
A második válaszolónak igaza van. A helyedben azért elmennék az orvoshoz, jobb, ha adnak rá Dopegyt-et, nehogy később még magasabb legyen.
Azért mondom, mert nekem a 36. héten, amikor a védőnő mérte 136/89 volt, majd rá két napra voltam az orvosomnál kontrollon, ott pedig már 151/93-at mértek. Annyit érzékeltem belőle, hogy kicsit zúg a fejem, de betudtam a terhesség végének.
A doki azonnal beküldött a kórházba, ahonnan csak külön engedéllyel jöhettem haza (rendszeresen mérni kellett a vérnyomásom, bejárni, és szedni a vérnyomáscsökkentőt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!