Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Emiatt tényleg rossz anya...

Emiatt tényleg rossz anya leszek? Azért, mert terhes vagyok folyamatosan ennem kéne?

Figyelt kérdés

Múltkor átmentünk párommal unokahúgomhoz. Ő 13 hetes kismama eddig 10 kilót hízott. Én 21 hetes vagyok és én 5 kilónál járok. Szóval este 8 órakor pizzát rendeltek és azt mondták 2 órát várni kell rá, mert sok a megrendelés.

Én mondtam, hogy nem akarok pizzát enni este 10 órakor.

Hazudnék ha azt mondanám nem kívántam, de este 7-8 után már nem szoktam enni. Itthon sose jut eszembe, hogy pizzát rendeljek olyan későn, meg azért próbálok odafigyelni arra, hogy mit eszek.

Eddig a legtöbb barátnőm azt mondta, hogy nagyon bánja, hogy rengeteg édességet, zsírosat meg rendszertelenül evett. A legtöbbjük +30-40 kilókkal ment szülni. Azt mondták, ha nem akarok úgy járni inkább figyeljek oda, ha éhes vagyok ne mindig édességhez nyúljak, hanem egy almát, répát, uborkát, dinnyét egyek.

Szerencsére egy hónapja betudom tartani és alig eszek édességet.

Szóval unokahúgom folyamatosan eszik, mert szerinte mindig kell a picinek valami táplálékot bevinni.

De én úgy vagyok vele hogy napi 5x eszek keveset, nem éhezek és a babám is fejlődik rendesen.

Mikor átmentem már rakta elém a sok édességet, sütiket és ő ette is folyamatosan meg ugye megrendelték a pizzát.

Szóval a párja meg ő is mindennek elhordtak.

És, hogy nagyon rossz anya lesz belőlem, mert már most nem táplálom rendesen a gyerekem. Ja meg azért, mert én egy tányér levest ő meg 3 tányér levest eszik.

Sírva jöttem el tőlük annyira rosszul esett, hiszen sose éhezek, úgy érzem nem rossz amit teszek.

Rengeteg gyümölcsöt, zöldséget és napi szinten főt ételt eszek.

Elmeséltem anyumnak ő azt mondta, hogy unokahúgom már túlzásba viszi.

2016. jún. 27. 17:22
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

A magzatnak nincs szüksége csokira meg este 10-kor pizzára. :) én ettem édességet néha amíg nem lett durva a redluxom, jól tud az esni. De az nevetséges, hogy ezt a magzatra fogják egyesek. Meg az is, hogy folyamatosan kell a kaja.. vagyis igaz, de ez nem azt jelenti, hogy ezért folyamatosan kell enni. A vérben szállítódik folyamatosan a táplálék a magzat számára.

Egyébként változatosan ettem én is, nem zabáltam bár étvágyam se sok volt így én csak 7 kilót híztam.

Annyit egyen mindenki, amennyit akar, de aztán nem kell meglepődni, ha vizesedés nélkül 20 meg 30 kg pluszt mutat a mérleg meg szülés után ruhatárat kell cserélni. 2 helyett esznek mikor a magzatnak kb 300 kalóriára van csak szüksége. Akkoris elveszi azt, ha te fogysz emiatt, szóval elég tévhit a kettő helyett evés.

2016. jún. 27. 17:52
 12/19 anonim ***** válasza:
Szia.én 56,8 kg voltam mikor terhes lettem.ma voltam védőnönél 60,3 kg vagyok 21 hetes 2 naposan.azt mondta tökéletes.
2016. jún. 27. 17:54
 13/19 anonim válasza:
100%
Feldolgozott élelmiszereket cukros édességeket a szervezet nyugalmi állapotban(értsed pl nem edzés vagy más fárasztó tevékenység után) nehezen tud hasznosítani tehát mondhatjuk úgy is hogy alap esetben ezek haszontalan tápanyagok. Az ember szervezetének SEMMI szüksége a cukorra de ez nem azt jelenti hogy nem lehet belőle mértékkel fogyasztani. Terhesség alatt sokan szeretik elhagyni magukat mert hát "jött fel jó pár kiló de ugye ez a természetes mert terhes vagyok" meg hasonlókkal vigasztalják magukat miközben legbelül ők is tudják hogy bizony a hízásnak nem csak a terhesség volt az oka. Te pedig egyél annyit amennyi jól esik de azt próbáld meg egészséges ételekből.
2016. jún. 27. 18:02
 14/19 anonim ***** válasza:
Ez annyira egyénfüggö.Én egyáltalán nem diétáztam,volt,hogy éjszaka megéheztem es ettem,5 kiló jött fel rám összesen.A lányom 3380 grammal született.
2016. jún. 27. 18:03
 15/19 anonim ***** válasza:
82%
Bírom, hogy aki nem lesz egy tank terhesen, az már le is van pontozva! Ennél nagyobb örömötök ne is legyen! :D
2016. jún. 27. 19:30
 16/19 anonim ***** válasza:

Nagyon okosan teszed, hogy odafigyelsz az étkezésre és a vitaminbevitelre. A Magzat elveszi azt a szervezetedből, ami Neki kell, Neked pedig az a dolgod, hogy ezt pótold, hogy Te is egészséges maradj. Egyàltalàn nincs szükség éjszakai evésre, plàne nem zsíros, cukros ételekre. Egyébként sincs rá szükség, de terhesen még annyira sem. Ez persze nem azt jelenti, hogy le kell szokni minden édességről. Terhesen én is nagyon odafigyeltem az evésre. Nagyon jól tettem, mert 48 kilómra feljött még 14 kg csak a Baba és a többi velejàró, tehàt egy dekàt sem híztam az étkezés miatt. Bele se merek gondolni, ha elengedem magam és plussz 25-30 kilóval végzem, így is a végén màr alig tudtam lábra àllni. Óriási pocakom volt.

Csak magadnak teszel jót, ha odafigyelsz!!!

2016. jún. 27. 21:42
 17/19 anonim ***** válasza:
Az unokahugod egy dagadt disznó tankaranka lesz, te meg jobban fogsz kinézni szülés után mint bárki. Szard le ... Egyszerűen csak vagy nincs annyi esze, hogy utána olvasson a dolgoknak, hogy nem kettő helyett hanem kettőért kell enni vagy végre van mire fofni, hogy zabálhasson 😃 Teljesen jó amit csinálsz, nem kell aggódni. Én 10 kilót fogytam a terhességem elején a sok hányás miatt és a mai napig nem jött föl egy deka sem. Amikor tudok enni akkor igyekszem olyat ami tápanyagban gazdag és persze vitamin. A gyermekem teljesen egészséges, szépen növekszik. 18hkm
2016. jún. 28. 07:08
 18/19 anonim ***** válasza:
36 hetes vagyok,5kg-t szedtem fel eddig,normál sùlyròl indultam. Sosem zabáltam a terhesség alatt sőt az első 3 hònapban fogytam is a hányingertől,étvágytalanságtòl. Jaj ne is mond hànyszor megkaptam kettő helyett kell enni,egyek mert elmegy a baba és egyéb baromságokat. Ne foglalkozz Velük ésszel kell enni és mozgás is kell,a babának nem az kell hogy anyuci zabáljon egésznap.
2016. jún. 28. 08:07
 19/19 anonim ***** válasza:

85 kg-al kezdtem, most 26+4 hetesen 87 vagyok. A védőnő megdicsért. Kevesebbet eszem, mint terhesség előtt, de nem azért mert diétáznék, vagy sanyargatnám magam, hanem annyi esik jól. A cukrom szuper és a laborjaim is jók.

Én is azt gondolom, hogy a baba elveszik amire szüksége van. Egyél ahogy jól esik, amíg jók az eredményeid ne foglalkozz másokkal.

Jó babavárást!

:)

2016. jún. 28. 10:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!