Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 11 hetes terhes vagyok....

11 hetes terhes vagyok. Hogyan mondjam el az apukának? többi lent

Figyelt kérdés

Sziasztok!

17 éves lány vagyok, jövőre érettségiznék.

Összejöttem egy fiúval, 3 hónapot voltunk együtt, már 2 hetes terhes voltam mikor szakítottunk, de akkor még én, sem ő nem tudott a babáról.

Ezek után nem jött meg a menstruációm, (néha egy- két nap csúszás szokott lenni) a 4. napon vettem egy tesztet, mivel másra nem tudtam gondolni..

A teszt pozitív lett.

Nagyon megrémültem mivel jövőre érettségiznék, és utána egyetemre szerettem volna menni..

Anyukámnak egyből elmondtam, hát szó mi szó nem dícsért meg, órákon át beszélgettünk és 100%- an melletm áll, rajta kívül a bátyám és 2 barátnőm tudja.

Nos hát a lényegre térve, az apuka bulizós csajozós éveit éli, és hát fogalmam sincs hogy hogyan is kellene neki elmondanom hogy apa lesz..

Szeretném ha a baba családi idilben nőne fel egy apa mellett, de tanácstalan vagyok.

Azért itt kérek "segítséget", hátha van valaki akinek már volt hasonló helyzete.

Üzenetet is írhattok.

A válaszokat előre is köszönöm :)

2016. jún. 24. 21:07
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
39%

Én is ismerek egy lányt, aki gimi utolsó éve előtti nyáron lett terhes. A gimibe januárig bejárt, utána magántanuló lett, mert március körül szült. Az apával együtt voltak, de amikor kiderült, lelépett. Most nem tudom, együtt vannak-e, lehet hogy igen. Azt tanácsolom csak, hogy ha lehet személyesen mondd el neki. És jó látni, hogy végre egy fiatal lány felelősségteljesen gondolkozik, és nem az első az abortusz. Bár megérteném, ha azt választottad volna, de azért mégis csak jobb, ha megtartod a picit ha megteheted. Nagyon nehéz lesz, de reméljük a családod segít majd :)

32hkm (20N)

2016. jún. 25. 10:23
 32/36 anonim ***** válasza:
54%

Úgy kellene elmondanod, hogy: figyi, terhes vagyok, megtartom. Annyira veszel részt benne, amennyire szeretnél. - Persze mondhatod azt is hogy márpedig most elveszel és/vagy látogatod a gyereket, de tök felesleges, most megmondom, mert nem kényszerítheted, és elég féreg dolog is lenne kényszeríteni. Te meg akarod tartani, ő tuti nem akarná, ez akkor nem kompromisszum, ha szerencséd van, és van valami keresete, akkor majd küldi a gyerektartást. Nem irigylem a srácot.

Ha pedig azt szeretnéd, hogy családi idillben nőjön fel, akkor... hát igen, szeretni én is szeretnék sok mindent. Ez tuti nem fog összejönni, max később egy másik pasival, ha szerencséd lesz és elfogadja más gyerekét.

17 évesen teherbe esni és megtartani a babát nem azt jelenti ám, hogy felnőtt vagy, ezt csak azért írom, mert elég agresszívan és lenézően nyilatkozol itt a válaszadókról. Biológiailag felnőtt vagy, de manapság már egy 13 éves is az, erre a helyedben nem verném magam.

2016. jún. 25. 12:50
 33/36 anonim ***** válasza:
100%
Elég felnőtt vagy ahhoz, hogy szexelj (bár a védekezéshez már nyilván nem), illetve egy gyerek felneveléséhez, de ahhoz már nem, hogy 1,5 hónap alatt felkeresd a kedves apukát? És még családi idillről álmodozol? Gyereknek gyerek...
2016. jún. 25. 13:17
 34/36 anonim ***** válasza:
51%
30 as. A romákra gondolok retkes alatt... azt hittem érthető. Akiknek a 8általános a max,és segélyre szülnek többet. Én is gyesen voltam az elsővel mint irtam is,azzal gond nincs,azzal van hogy dolgoztam már a.gyedért és mérges vagyok hogy mások a semmire is kapnak,mikor.még érettségiig se jutottak el...
2016. jún. 25. 17:22
 35/36 anonim ***** válasza:
55%

Utolsó eléggé tulertekeled az érettségit.

Nem kell lenezni azt aki nem csinálja meg és helyette mondjuk valami szakmát tanul. Azzal lehet jó állása ha ügyes pl fodrász, szakács stb. Érettségi után sokan a mekiben sütik a krumplit szakma nélkül.

Aki dolgozik kapjon gyedet mint most. De én a gyest is munkaviszonyhoz kötném. Legalább 1 év az elmúlt 3 év alatt vagy ilyesmi.

2016. jún. 25. 23:52
 36/36 anonim ***** válasza:
17%
Na pontosan igy gondolom. Nem érettségihez,de vagy ahhoz vagy szakmához. A baj tudod,hogy a semmire is adják... Sokkal fontosabb a szakma,mint az érettségi,ezt beismerem. És pont ezért is irtam,hogy még egy érettségi se,mert az semmit nem tükröz,bárki meg tudja csinálni. Csak van,aki se tanulni,se dolgozni nem szeret. Sajnos munkahely miatt,100ilyenhez van "szerencsém"...
2016. jún. 26. 06:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!