Mit csináljak ha egyáltalán nem egyezik az ízlésünk babaneveket illetően a férjemmel?
Mi vettünk két naptárat, és mindketten bekarikáztuk, ami a legjobban tetszik. Utána megjelöltük azokat, amik még rendben. És kihúztuk, ami ki van zárva.
Ezután egyeztettük a két naptárat.
Ez a naptáras módszer jó ötlet, vagy esetleg az internetről is nyomtathatsz névlistát. Ezen egymástól függetlenül jelöljetek be, hogy nektek mi tetszik és csak utána egyeztessétek. Így elkerülhető az, hogy csak azért rámondja egy névre, hogy nem tetszik neki, hogy kizsarolja az egyetlen nevet, amit ő elképzelt. (nem is olyan ritka eset ez sajnos)
Minél több nevet vegyetek át és akkor biztosan lesz legalább egy, ami mindkettőtöknek tetszik vagy legalábbis elfogadható. Ez szokott még gyakori probléma lenni, hogy mindkét szülőnek van egy nagy kedvence, amik persze véletlenül se illenek össze és nem tudnak dűlőre jutni. Ebben az esetben nem lenyomni kell a másikat, hanem egy 3. mindkét fél számára elfogadható (de nem kedvenc) nevet választani, ami passzol a vezetéknévhez.
Én azt csináltam anno, hogy az elsőnél csak egy nevet hajtottam neki és mire eljött a szülés ideje, megszokta, mert a szülőszobán kérdezték, mondtam "megvárjuk az apát, hogy mit mond, mire beér" és végül ő is azt a nevet mondta be a szülésznek, amit hajtottam hónapokig.
a második fiunknál pedig ő nem tágított, azt hittem csak vicc az a név, de amikro a szülés közben megkérdezték, m lesz a neve, mert 10p és kint van, akkor azonnal rávágtam, pedig nem is azt akartam adni a fiunknak. Tök jó döntés volt, mind a kettőjükre illik a neve.
Az a baj, hogy ő egyáltalán nem enged!
És vannak persze nevek amibe beleegyezik, de én meg azokat már csak azért mondom mert nincs más lehetőség, pedig nem akarom azokat valójában...és elszomorít ez az egész.
Meg vannak olyan nevek is amik tetszenek viszont nem szeretném adni mert pl. ugyanúgy hívnák mint a tesóját meg mint őt. Ő viszont belemenne. De mégse lenne jó szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!