Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 17 hetes kismama vagyok, elég...

17 hetes kismama vagyok, elég gyakran van gombás fertőzésem, pedig nagyon vigyázok. Mitől lehet?

Figyelt kérdés
Idegen WC-re nem ülök, használok intim mosakodógélt és mégis szinte havonta visszajön. Nem árt ez a babámnak? Már az orvosnak is tiszta ciki mondani.
2008. szept. 26. 17:39
 1/7 anonim ***** válasza:
A húgom ugyanígy volt terhesség alatt,igaz azóta is gyakram előjön neki,pedig előtte semmi gondja nem volt.Az orvos mindig hüvelykúpot ír neki,de mást nem tud tenni.
2008. szept. 26. 17:59
 2/7 anonim ***** válasza:

Ne aggodj nem art a babanak. Nekem ugyan ez volt a terhessegem 16-hetetol. A dokim felvilagositott hogy sajnos terhesseg alatt sokkal fogekonyabbak vagyunk az ilyesmire , mert megvaltozik a huvely ph erteke. De semmi gond nincs belole csak kezelni kell. Nyugottan hasznalhatsz kupot es miutan elmulik hasznos egy huvelyflora helyrealito kupot hasznalnod heti ketszer. En is ezt teszem , es azota nincs gond. Boldog babavarast kivanok neked.

33 hetes kismami

2008. szept. 26. 18:07
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, egy kicsit megnyugodtam.
2008. szept. 26. 18:11
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Ki lett tenyésztve a gomba a váladékból? Csak azért kérdezem, mert nekem a 20. héttől igen erős sárgás folyásom volt végig, és a dokim azt mondta a ph-értékre, hogy savas, ami a normál hüvelyflóránál és emellett még a gombánál van így. Biztonság kedvéért elhasználtam 3 db hüvelykúpot (orvosom írta fel), de pár nap múlva visszajött. Mindig hozzátette a dokim, hogy terhesség alatt gyakori, ha megnő a váladékozás. Csinált nekem kenetvételt ezután, s megállapították a laborban, hogy sem gomba, sem baktérium nem tenyészett ki. Tehát, van, akinek terhesség alatt "csak úgy" bővebb a folyása (tudom, nagyon idegesítő). Szerintem kérd mg az orvosod, hogy csináljon Neked is knetvételt - ha eddig még nem történt meg. És ne aggódj, mert ha zárt a méhszáj, a baba teljes biztonságban, védve van. És orvosnak ilyet mondani egyáltalán nem ciki, így fog ikzlni, ha vmi gnd van!!! :-) 36 hetes kismama
2008. szept. 26. 18:23
 5/7 anonim ***** válasza:
"így fog kikezelni" - akartam írni, de összegabalyodott. :-)
2008. szept. 26. 18:23
 6/7 A kérdező kommentje:
Volt kenetvételem és azon kimutatták, hogy Candida albicans. Arra kaptam kúpot, de most megint előjött.
2008. szept. 26. 20:49
 7/7 anonim ***** válasza:
Szia, utolsó vagyok mégegyszer. Ebben az esetben a táplálkozásra is oda kell figyelned. A candida az ember beleiben is jelen van, sőt, természetes körülmények között a hüvelyben is egy kis százalékban - ez az egynsúly borulhat fel a terhességnél, s elszaporodik a gomba. A candida gomba nagyon szereti a szénhidrátban dús, cukros , élesztős ételeket, ezért ezekből kevesebbet kellene fogyasztanod. A párod is jó, ha kezeli magát. Sajnos a candida tényleg elég makacs, nekem volt eg ismerősöm, akinek a gyomrában szaporodott el és majd' eg évig kezelték, szigorú diéta mellett. Remélem, tudtm valmit segíteni, de kérdezz rá az orvosodnál, hogy kell még kúpkúra. Hidd el, agyáltalán nem ciki minduntalan visszamenni ilyen problémával! Sok sikert!
2008. szept. 27. 09:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!