Van itt olyan akinek nagyon korán nyilvános lett a terhessége?
7 hetes terhes vagyok, nemrég mondtuk el a szűk családi körnek a nagy hírt. Mindenkit megkértünk, hogy ne adja tovább, mert korai még. Tartották is magukat az adott szóhoz, a párom testvére például még a menyasszonyának sem mondta el :) Ehhez képest tegnap gratulál a volt kolleganőm és azt mondja, hogy az ex-munkahelyemen mindenki arról beszél, hogy babát várok. Nem tudom hogy derülhetett ki, talán onnan, hogy a háziorvosom rendelőjében volt két távoli ismerős, és ők esetleg értették a váróteremben elhangzott utalásokat ami az orvos és köztem ment végbe, de hát az sem volt egyértelmű, plusz azoknak az ismerősöknek közük sincs a volt munkahelyemhez.
Az utóbbi hónapokban felszedtem pár kilót, így már kaptam ezelőtt is olyan kérdéseket, hogy "nem vársz babát"? De most mindenki biztosra véli, hogy azért híztam meg...
Kicsit bosszantó, hogy ilyen hamar nyilvánosságra került, volt még valaki hasonló helyzetben?
Bárki is mondta el, nem szép dolog. Még ha véletlen meghallotta az orvosnál, akkor sem.
Nekem viszonylag hamar kiderült a munkahelyemen (kis falusi általános iskola), mert nagyon rosszul voltam az elején, mindig émelyegtem, sápadt és fáradt voltam. Az iskolatejet nem bírtam felvinni az osztályomnak tízórai szünetben (mindig volt egy megbízott gyerek, aki lejött érte, még élvezték is), kávészagot sem bírtam a tanáriban, meg nálunk nincs menza helyben, ezért vinni szoktuk otthonról az ebédet, amit ott melegítünk és eszünk meg a tanáriban, na azt is alig bírtam elviselni.
Szóval az a lényeg, hogy 2-3 hétig kérdezgették, mi van már, kb azt hitték, hogy válófélben vagyok, vagy ilyesmi. Aztán végül egyszer olyan éllel sikerült válaszolnom a mi a bajod kérdésre ("Baj, az nincs."), hogy rájöttek ("Csak nem?"). Akkor már nem tagadtam le.
Szuper közösség egyébként, nem pletyóztak, mert a falu számára nem derült ki tavasz végéig, mikor az osztályomnak is megmondtam, hogy jövőre új osztályfőnököt kapnak.
Szóval így történt. Azóta már 8 hónapos a kisfiam.
4. héten derült ki.
nem így akartam, de befektettek, és a főnökömet fel kellett hívnom, hogy nem megyek értekezletre... aztán 1 órával később pedig az ő főnöke jött vizitelni :o szóval ha akartam volna, sem maradhatott volna titokban.
Engem a 6. héten veszélyeztetettre vettek, szóval onnantól szinte mindenki tudja. A munkahelyen muszáj volt, kicsi a település, onnantól mindenki tudta.
Csak azt remélem, hogy a nagyfiam előtt sikerül titkolni még kb egy hónapig, mert amíg így az elején nagyon bizonytalan (8 hetes vagyok), addig nem akarom, hogy megtudja, hogy ha bármi gond lenne, ne kelljen átélnie.
De persze minden rendben lesz, és alig várom, hogy a 12. heti uh után neki is elmondjam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!