Sziasztok! A napokban derült ki, hogy kisbabát várok. Még nagyon friss a dolog. (3hetes) Minden ismerősöm csak annyit mond, hogy nagyon vigyázzak az első hetekben. De igazából nincs senki olyan ismerősöm, akit bővebben kifaggathatnék a dolgokról. Az interneten meg túl sok dolgot MÉG nem találtam. Orvoshoz jövőhéten megyek, előre egyeztetett időpontban. (fogadott orvos.) Így még ő sem mondott semmit. Ha tudnátok nekem pár hasznos tanácsot adni, azt nagyon megköszönném.
(Mit ehetek, mit ihatok, miket nem, miket kerüljek, milyen tevékenységeket kerüljek stb.)
u.i.:2-3napja kegyetlen hányingerem van. Sokan azt mondják , hogy akkor nagy eséllyel kislány lesz. Tudom korai még, de erről ti mit gondoltok? :) Várok minden hasznos tanácsot és szivesen fogadom a saját történeteiteket.
Szedj folsavat és magnéziumot, vagy kismama vitamint. Amúgy én az 5. héttől végig hánytam, még most is néha, és fiam lesz, szóval ez hülyeség.
30hkm
2016. jún. 10. 16:07
2/9 anonim válasza:
Bizony, kismamáknak való vitamint mindenképpen kezdj el szedni ha még nem teszed. Amit kerülni kell az elsősorban az alkohol, a cigaretta és a drogok, valamint sok gyógyszer is van ami magzatkárosító hatású lehet, mindig kérd ki orvos véleményét, hogy várandósság alatt lehet-e szedni az adott gyógyszert. Az első trimeszterben(első 3 hónap) kell a legjobban odafigyelned, hogy lehetőleg egészséges életmódot élj, mert ilyenkor fejlődik az embrió magzattá. Azaz ilyenkor alakulnak ki a főbb szervei a pocaklakónak(utána már főkênt csak növekedik), ezért a fejlődési rendellenességek is ilyenkor alakulhatnak ki.
2016. jún. 10. 16:17
3/9 anonim válasza:
Az kimaradt, amivel kezdeni akartam: Gratulálok, és nagyon sok boldogságot kívánok Nektek!
2016. jún. 10. 16:18
4/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm az eddigi válaszokat és a jókívánságokat. :)
2016. jún. 10. 16:20
5/9 anonim válasza:
Szia. Kezdj el szedni folsavat, az a legfontosabb. Igyál sok vizet, egyél sok gyümölcsöt és zöldséget. Naponta egyél vagy igyál fehérjét tartalmazó elelmiszereket pl csirkehús, tej, kefir, főtt tojás. A húsokat mindig jól süsd át ne legyen nyers, kerüld a nyers tojást és az ebből készült ételeket pl majonéz. Ne egyél májat mert sok benne az A vitamin. Ha lehet ne igyál kávét. Alkohol és cigaretta nem ajánlott. Setalj sokat, ha fáradt vagy pihenj. Ne emelj nehéz tárgyakat. Ne idegeskedek és élvezd, hogy gyereket vársz. Gratulálok😃
20 hkm
2016. jún. 10. 18:20
6/9 anonim válasza:
Az előttem szólók már kb mindent elmondtak amire oda kell figyelned így marad a személyes tapasztalat 😃én a 7. héttől a 12.ig, de néha még most is napi 3x minimum hánytam, 15 kilót fogytam így nekem nagyon fontosak voltak a vitaminok és az, hogy ha tudtam enni akkor tartalmas és vitamin dús kaját igyekezzek enni. Én személy szerint Femibiont szedtem, semmi bajom nem volt tőle. a 9. hét környékén kínzó székrekedésem volt és konkrétan 3 napig nem tudtam wcre menni, az egyetlen dolog amitől beindult a dolog az a mandula volt. A gyógyszerekre nagyon figyelj! Én pl nagyon fejfájós vagyok, de még egy szem gyógyszert nem mertem bevenni és nem is tervezem inkább jegelem a fejem. Ha fáradt vagy akkor pihenj amennyit csak tudsz, én az elején konkrétan szégyelltem magam, hogy ilyen hamar ilyen kevés dolgotól elfáradok, de aztán rájöttem, hogy sokkal jobb ha pihensz hisz a szervezeted úgyis szól, hogy neki mi kell. A mai napig csak az a kaja marad meg bennem amit megkívánok és sajnos elég kevés dolog maradt amit hajlandó vagyok megenni, mert a hányások miatt megundorodtam tőlük, így ha megkívánsz valamit naaaaagyon akkor az nem véletlenül van 😃 Arról, hogy a sok hányás miatt kisfiú vagy kislány ez vagy bejön vagy nem :)
2016. jún. 10. 19:51
7/9 anonim válasza:
Én is gratulálok, de hogy lehetsz 3 hetes terhes? Utolsó mensesztől számítva, még ki sem mutat ilyen friss terhességet a teszt. 35 hkm
2016. jún. 10. 22:41
8/9 anonim válasza:
Utolsó: Szerintem nem az előző menszesztől számolta, hanem a megtermékenyülés valószínűsíthető napjától, ami ugye kb a ciklus közepén van, így ha ez három hete volt akkor már egy hete lehet pozitív a teszt.
2016. jún. 11. 08:37
9/9 anonim válasza:
Szia csatlakozom az elöttem szólókhoz gondmentes terhesseget kívánok es jo baba varast. Amit nem alttam itt es engem ova intettek az a forró ülőfürdő kerülése... Ne kérdezd miert de azt kerülni kell tudtak rólam hogy homár vagyok ha furdozok.. Ezert hamar leallitottak hogy azt nem szabad.. 😉 ezt leszámítva nem jut eszembe mas ami kerulednő. Jah én egyik lányommal nagyon sokat hánytam masikkal alig alig 😅 szep napot sziasztok.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!