Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tudok tenni, hogy ne...

Mit tudok tenni, hogy ne hizzak nagyon meg a terhességem során?

Figyelt kérdés
3-ik babámat várom.Az elsőnél 35kg-t,másodiknál 16kgf-t hiztam.Sikerült 2éve lefogynom 60kg-ra,ezzel a súllyal kezdtem a mostani terhességemet.14hetes 1napos vagyok és 63,8kg 173cm.Nem eszem sokat háromszor eszek egy nap és nem eszem degeszre magam,mellette fizikai mumkát dolgozok+a háztartás+a két gyerek utáni teendők.Mégse tudom miért hizok ennyire.Mit tanácsoltok mit tegyek?

2014. márc. 17. 10:27
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy amit eszel az főként szénhidrát? De egyébként passz sajnos én is hízós vagyok :( Igaz nem ennyit, de olyan 15-18 kg híztam az első kettővel mondjuk nekem könnyen lement, most a 3.-nál azt terveztem, hogy de jó lenne csak 10 kg, de 31. héten járok és 11 kg-nál tartok :( Ugyan nem diétázok, de nem zabálok ugyan annyit eszem, mint általában. Hátha valakinek van jó tippje, engem is érdekelne :)
2014. márc. 17. 10:30
 2/11 A kérdező kommentje:
Reggel általában pogácsát eszek ivójoghurttal,ebédre szendvicset(ha dolgozok)ha otthon vagyok főtt kaját.Este 6után nem eszek max gyümit.Napkőzben is próbálok tőbb gyümit enni.
2014. márc. 17. 10:32
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
A dietetikus szerint minden kismamának tartania kellene a 160 grammos ch diétát, nem ártassz vele a babának, sőt mindkettőtök érdeke, hogy ne szedj fel túl sokat. Én is sajna ugyanígy vagyok, úgyhogy a múlt héten kellett elkezdenem diétázni. Reggeli 30g ch, tízórai 20g ch, ebéd 50g ch, uzsonna 20g ch, vacsora 30g ch (esetleg egy pótvacsora 10g ch), így kordában lehet tartani a kilókat.
2014. márc. 17. 10:36
 4/11 A kérdező kommentje:
És ezt a diétát hol tudom megnézni miből áll?
2014. márc. 17. 10:44
 5/11 anonim ***** válasza:
Én dietetikustól a kórházban kaptam egy táblázatot, abban szerepelt hogy hány gramm élelmiszer mennyi szénhidrátot tartalmaz, ez alapján könnyű volt számolni, kérdezz rá a védőnőnél kitől kaphatnál ilyen táblázatot, lehet hogy neki is van.
2014. márc. 17. 10:58
 6/11 anonim ***** válasza:

A legegyszerűbb ha [link] -n megnézed az ételek szénhidrát tartalmát. Nem lehet enni fehérlisztes, cukros ételeket (cukorhelyettesítőt lehet: xillit, eritritol, stevia), főzéshez tk. kiőrlésű lisztet kell használni. Fehér rizs helyett inkább barnarizs. Mértékkel lehet csak gyümölcsöt enni, mert nagyon magas a ch tartalmuk. Zöldségeket "szinte mértéktekenül" lehet enni, meg húst. Tejből max. fél liter naponta.

Reggelire nem javasolják a tejtermékeket, és gyümölcsöt max. kora délutánig.

Ez így kicsit bonyolultnak hangzik, de kb úgy néz ki hogy reggeli teljes kiőrlésű kenyér vajjal, sovány sonkával, paprikával, paradicaommal, uborkával. Tízórai 1 gyümölcs + 1 db hamlet, ebéd pl valamilyen hús párolt barnarizzsel és sok salátával. Uzsonna zöldségtàl 1-2 szelet sonka. Vacsora zappehely tejjel.

2014. márc. 17. 11:08
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

szerintem menj el egy dietetikushoz, még mindig olcsóbb egy óra nála, mint a különböző "csodaszerekre" kidobott pénz később.

"t.Este 6után nem eszek max gyümit.Napkőzben is próbálok tőbb gyümit enni."

Itt van két nagy hiba. Egyrészt naponta 6-szor lenne ideális enni, ebből az egyik közvetlen lefekvés előtt - minimálisat, de kell enni. Másrészt a gyümölcs egészséges, de tele van cukorral (fruktóz), tehát hízlal, ráadásul a többsége savat is csinál. Válts inkább zöldségre.

A 160 g-os szénhidrát diétát alapvető élelmiszerimseret nélkül képtelen leszel egyedül felállítani és betartani, tényleg keress fel egy dietetikust, ő összeállítja neked az étrendet.

Egyébként bár cukor miatt, de ezt a diétát tartom a 24. hét óta, azóta stagnál a súlyom - tehát a magzat növekszik, nekem pedig a jelek szerint csökken a testsúlyom. - immár 6 hete.

2014. márc. 17. 11:14
 8/11 A kérdező kommentje:
Kőszőnőm a válaszokat,meg fogadom őket,mert nincs kedvem 100kg-an menni szülni!:P
2014. márc. 17. 11:18
 9/11 anonim ***** válasza:
Sok sikert hozzá és boldog babavárást!
2014. márc. 17. 11:21
 10/11 anonim ***** válasza:

Ha elküldöd privátban a mailcímed, küldök neked mintaétrendet és hasonlókat.

Viszont ötször kell majd enned, cukrot-fehér lisztet elfelejteni, és egy darabig méricskélni az adagokat. De két-három hét alatt bele lehet jönni :)

2014. márc. 17. 13:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!