Aki munkanélküli, annak hol kell igényelnie a tgyást? A
munkaügyi központban?
Figyelt kérdés
2008. szept. 26. 09:52
1/9 anonim válasza:
Csak akkor kapsz Tgyás, ha bejelentett munkával rendelkezel és van az utolsó 2 évben 180 nap munkaviszonyod.
2008. szept. 26. 10:03
2/9 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. A 180 nap az megvan, viszont a munkáltatóm nem véglegesített (próbaidőn voltam), amikor kiderült, hogy terhes vagyok. Tök jó, hogy duplán kicsesznek az emberrel... se munka, se juttatás :-S
2008. szept. 26. 11:20
3/9 anonim válasza:
Szia!!! én úgyanígy jártam, ápolónő voltam, és próbaidőn, amikor májusban kiderült h terhes vagyok, el is küldtek...nekem is megvan előtte a 180 napom, csak ugye ez pont új munkahelyem volt. aztán 45 napig passziv táppénzen, voltam, után és azóta is munkanélkülin vagyok. ez viszont október 13ig jár nekem, és novemberben szülök...engem is érdekelne, hogy ilyenkor mi jár, és hol kell ezeket intézni...ha valaki tud segíteni előre is köszi!
2008. szept. 26. 12:01
4/9 anonim válasza:
Ha kiderül, hogy terhes vagy és kezedben a kiskönyv, nem rughatnak ki! A munkaügyi bíróság is a munkavállaló mellett áll maximálisan, érdemes lenne megpróbálni, ha így történt, mert visszamenőleg is kárpótlásra kötelezheti a munkáltatót. Sajnos, azt, hogy ilyenkor Tgyás ügyben hova lehet fordulni, nem tudom, de ha éppen nem vagy biztosított, akkor sajna nem jár.
2008. szept. 26. 12:16
5/9 anonim válasza:
A thgys folyósítására minden esetben a megyei Egészségbiztosítási pénztárak a jogosultak( vagy a munkahely ha kifizetőhelyÖ amennyiben neked jelenleg nincs munkahelyed, nem vagy rá jogosult. A gyes viszont alanyi jogon jár mindenkinek( Magyar Államkincstár Regionális Igazgatóságainál lehet igényelni.
2008. szept. 26. 14:19
6/9 anonim válasza:
Én is hasonló helyzetben vagyok, mint egy előbbi hozzászóló, szülés előtt 2 hóval jár le a munkanélkülim. Szociális segély van a helyi önkormányzatnál a szülésig, ami legalább az egészségbiztosításod intézi meg vlm pici juttatást. Utána alanyi jogon jár a TB meg a gyes, családi pótlék. Sajnos ennyi....
2008. szept. 26. 17:18
7/9 anonim válasza:
0
Tisztelt Szakértő!A kérdésem az lenne,hogy jogos e ,hogy január 19-én jelentkeztem munka nélkülire és azóta még egy fillért sem kapok .Az ügy intézők egyszere öt dolgon intézkednek és állandóan vissza rendelnek valami pitiáner dolgok miat.A csekeket fizetni nem tudom jönnek sorban a fel szólítások és nem tudok mi tenni.Pestre kellene mennem kontrolra mert agy daganatom van és csont velő vizsgálatra és annyi pénzem nincs ,hogy be tudjak menni és januártól csak halasztom.Kérem adjon tanácsot,hogy mit tegyek mert az,hogy ételre nem telik annyira nem is érdekelne mint a rezsi ki fizetése meg az ,hogy kontrolra mehesek.Tisztelettel:Horváthné
2010. márc. 10. 16:00
8/9 anonim válasza:
Nem kaptam választ a kérdésemre!
2010. márc. 11. 12:18
9/9 anonim válasza:
Szia!
Én sajnos nem vagyok szakértő - ahogy itt senki sem - csak olvastam a kérdésedet, egy fentebbi válaszoló vagyok.
Szerintem hívd fel a munkaügyi központot és érdeklődj. Szerintem március közepén 18-a körüli számfejtés után huszon-valahanyadikán fogod kb megkapni a pénzt!
Telefonálj. Nagyon sajnálom, remélem sikerül valamit kiokoskodnod. Esetleg tedd fel a kérdésed az üzlet pénzügyek kategóriában, mert itt csak kismamák vannak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!