Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Elég ennyi? Helyzeten a...

Elég ennyi? Helyzeten a tobábbiakban:

Figyelt kérdés
Terhes vagyok, van kb 300 000ftom amit a babára raknék félre, lenne egy butorozatlan házunk. Gyedre nem vagyok jogosult. Havonta 38000 ftot kapnék de ezt nem tudom viszont hogy a terhesség hanyadik hónapjátol kapom azt. Plusz mèg a párom is dolgozik. Szerintetek meg lehet így élni?

2016. jún. 4. 21:26
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
90%
Nekem is 300 volt félretéve, most 29 hetes vagyok, már minden megvan, és még van 70 ezrem, ami megmaradt. Pedig szinte semmit nem kaptunk, csak egy-két ruhát. A jófogáson vettem sok mindent. Szóval nem kell milliókat költeni.
2016. jún. 4. 23:08
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Terhesség alatt nem kapsz semmit majd csak akkor ha megszületett a baba. Ha lenne munkaviszonyod akkor mehetnèl táppènzre szülèsig de így nem jár. Szerintem vegyél meg mindent használtan turiból, vateráról, internetről. Annyira azért nem sok az a 300.000 ft ha egy egész baba szobát kell berendezni belőle. A többi helységet nem tudom miből fogjátok berendezni de másból kellene. Kellene hagyni egy kis pénzt szülés utánra is mert ki tudja majd mire kell majd költeni akkor ( akarmilyen gyógytorna, gyógyszer baj esetén). Esetleg szülés után fél évvel elmehet a párod gyedre azt több lenne a gyesnèl. E mellett tudni dolgozni is. De akkor te csak családi pótlékot kapsz. Nem tudom ennek mik a feltételei lehet házasnak kell lenni passsz.
2016. jún. 5. 01:46
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__gyas-g..

Amugy mi történt a munkahelyeden? Te mondtál fel vagy kiderült, hogy terhes vagy?

2016. jún. 5. 01:52
 14/15 anonim ***** válasza:

"A gyes az nem a terhesseg alatt van? Én úgy tudom. Vagy mit kapnèk terhessèg alatt?"

1. Nem, a GYES nem terhesség alatt van, hanem 3 éves koráig jár, összege 25650 Ft.

2. Az első válaszban megírtam, mire vagy jogosult a terhesség alatt, ha nincs munkád.

Kérdés még, hogy mire kell költeni a párod fizetéséből, a 150ezer szűkösen, de elég lehet, de ebbe nem fér bele hitel, vagy bármilyen más nagyobb költség.

2016. jún. 5. 06:20
 15/15 anonim ***** válasza:
2016. jún. 5. 06:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!