Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikortól fogadtok majd látogat...

Mikortól fogadtok majd látogatókat a szűk családon kívül? Anyós már szervezi a párom szülinapját, mikor a bébink 3 hetes lesz. Hát én bizony ellene vagyok! Vélemények?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 11. 16:37
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

áááá akkor nem csak az én anyósom ilyen:DD

pffff üljenek csak a fenciükön!!!

2010. ápr. 13. 09:37
 12/15 anonim ***** válasza:
67%

Három naposan jöttünk haza a kórházból, másnap a kollégáim beszállingóztak, alig várták, hogy megnézhessék a jövevényt. Mindenki megszeretgette, megsimizte, a gyerekeknek a kezébe adtuk, együtt örültünk. (Természetesen nem beteg gyereket hoztak látogatóba, és mindenki kezet mosott, de gondolom ezt mondani sem kell). Két hetesen bevittem a suliba bemutatkozni, kétszáz gyerek tolongott, hogy bekukkanthasson a babakocsiba. Hat hetes korától az uszodában nőtt fel, amíg én tartottam az edzést, az anyukák sorban álltak, hogy ki rázogassa a fenekét. Edzés után pedig sorba ültek a vacogó pici kislányok, mert aki ügyesen úszott, az ölbe foghatta.

Cumiját, edényeit soha nem főztem, csk alaposan, forró vízzel mostam tisztára. Soha nem volt beteg, vidám, egészséges baba volt. Oviban lett először beteg, addig semmi, még csak orrfolyás sem. Már tíz éves, vékonycsont, nem vasgyúró, de bármilyen lázas betegségből három nap alatt felépül.

Az a véleményem, hogy születéskor az anyától kapott immunvédelemre támaszkodva kiválóan tud egy gyerek alkalmazkodni a környezete baciflórájához, mire csökken a hozott anyag, addigra kialakul lassan a sajátja. Nem véletlen, hogy az agyonfertőtlenített, agyonóvott csecsemőkből lesznek az allergiás, befulladós gyerekek.

(Ha pedig valaki látogatóba akar jönni, akkor jöjjön, de hozzon kaját! :)))) )

2010. ápr. 13. 09:50
 13/15 anonim ***** válasza:
61%
Én is hasonlóan gondolom, ahogy az előttem író :)) Nálunk már volt 3 kamasz gyerek, amikor megszületett a pici. A nagyoknak sok barátja van, nem is jutott eszembe,hogy nem jöhessenek... Emellett, ahogy hazajöttünk, a barátnőim, volt kolléganők is beugrottak megnézni, megdajkálni a kis jövevényt. Persze, mindegyikük tudta, mennyi időt illik itt tölteni és egyikük se volt beteg... A dédi is már másnap jött, meg anyu itt volt minden nap, hogy segítsen... Nem tartom ésszerűnek, hogy egy frissen szült kismama lássa el a háztartást, főzzön... de azért nem kell a 6 hetet végigfeküdni se. Mindenki maga érzi, mikor elég erős arra, hogy apróbb dolgokat megcsináljon, látogatókat fogadjon. Mondjuk engem nem zavart, hogy nem top formában láttak, mert egy épeszű ember tudja, hogy néhány nappal a szülés után az embernek a legkisebb gondja is nagyobb annál, hogy tökéletes-e a frizurája vagy megfelelő-e a sminkje. Visszatérve: a kislányom 19 hónapos és enyhe náthánál komolyabb betegsége nem volt. Azért nem kell túlzásba se esni egy újszülött "kímélése" címén. ha néhány vendég beugrik, nem tragédia, nem kell őket körülugrálni...tudják ők, hogy most nem amiatt nem fogod csinálni, mert nem vagy elég vendégszerető, hanem nem vagy esetleg még olyan állapotban... Ha megszületik a baba, te fogod látni, mit bírsz...3 hét alatt már sokat fent tudsz azért lenni...
2010. ápr. 13. 10:20
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
szerintem itt inkább az a baj hogy anyós szervezi a bulit de gondolom nem rendes házi bulit akar rock zenével meg cigi füsttel hanem egy ebédet egy kis beszélgetéssel persze ha nem érzed jól magad szülés után akkor ne vállald de minek várni 6 hétig meg nem tudom meddig míg megnézhetik a babátokat én már alig várom hogy meglegyen hogy mindenkinek meg mutassam mim van
2010. ápr. 13. 14:12
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Megértelek,de nem értek Veled egyet(ez az én véleményem!)Nekem 2 gyerekem van,a kicsi májusban lesz 2 éves.Mi(a férjem,a nagy,a kicsi fiú,és én) egy nagy házban(de külön)lakunk a sógornőmékkel(apa,anya,2 kamasz gyerek),apósomék kb.8 háznyira,anyukámék kocsival kb.10 percre(Bp.).Amikor a 3. napon hazajöttünk a khzból,már itt várt a "díszes" társaság(NEM negaív értelemben írtam!).Igaz,semmi bajom nem volt(2 óra alatt szültem,gátmetszés,és mindenféle beavatkozás nélkül,igaz,rutinom már volt,lévén 2.baba).Akkor elmondtam mindenkinek,hogy mielőtt jönni akarnak,csörgessenek meg,mert igaz,hogy tárt karokkal várok mindenkit,de szeretnénk pihenni.Amikor a kicsi 3 hetes volt,akkor volt anyukám szülinapja.Mivel kertes házban lakunk,összefogtunk a sógornőmmel,és csináltunk egy kerti partit,ahol 13-an voltunk.Ez június elején volt,gyönyörű idő,végül is itthon voltunk,a baba a kocsiban aludt,amikor kellett elláttam stb.Azóta is,évente 4-5 alkalommal csapunk 15-20 fős bulit.Ezt csak azért írtam meg Neked,mert nem vagyunk egyformák,ezért kezdtem így,hogy megértelek,de nem értek egyet.
2010. ápr. 13. 14:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!