Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Most akkor a zárt méhszájon...

Most akkor a zárt méhszájon fel tud jutni pl egy hüvelyi fertőzés vagy sem?

Figyelt kérdés
Egyik helyen azt olvasom hogy nem màsikon hogy igen.
2016. jún. 3. 11:18
 1/8 anonim ***** válasza:
25%
a kérdésben benne van a válasz. zárt, tehát nem tud...
2016. jún. 3. 11:34
 2/8 anonim ***** válasza:
50%
Nem de lappanghat es feljuthat menzesz idején
2016. jún. 3. 11:35
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen egy fertőzés megrepesztheti a burkot, ezáltal elkaphatja a baba is a fertőzést. Nem véletlen szokták ezeket nagy figyelemmel kezelni.
2016. jún. 3. 11:36
 4/8 anonim ***** válasza:

Kettes vagyok

Bocsánat most látom h nem egészség kategóriában voltam :)

2016. jún. 3. 11:38
 5/8 anonim ***** válasza:
51%
Ha a "zárt" méhszájon a spermiumok be tudtak jutni - márpedig máskent nem lehetnél terhes -. akkor a fertözést okozó baktériumok, gombák is átjutnak rajta.
2016. jún. 3. 11:40
 6/8 anonim ***** válasza:
38%

Kedves utolsó, jelezném, hogy a méhszáj nyitva van, amikor peteérés van, máskülönben hogy jutnának be a spermiumok??

És menstruációkor is nyitva van természetesen.

Terhesség esetén pedig zárt. Így a fertőzések sem jutnak be.

És ha nyitott is a méhszáj a vége felé, a burkon akkor sem jut át a fertőzés.

Én végig jóslóztam az utolsó heteket, sőt hónapokat minden terhességem alatt, már kicsit nyitott méhszájjal, ütem a kádban, sőt, nemi életet éltünk a férjemmel (óvszer nélkül), soha semmilyen fertőzést nem kapott egyik babám sem.

Nem kell ettől ennyire félni, nyilván be kell tartani az alapvető higiéniai szabályokat, de azon felül nincs probléma.

Strandra/uszodába mondjuk nem mentem, de azt amúgy sem szeretem, pont mert hajlamos vagyok elkapni fertőzéseket (nem terhesen!)

2016. jún. 3. 11:45
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

hogyne tudna feljutni zárt méhszáj mellett! ne mondjuk már ilyet! igen sok bacit megállít, de azért a zárt nem azt jelenti, hogy vasajtóval védett. én pl. zárt méhszáj mellett véreztem, hematómám volt, tehát a méhemből jött a vér... sőt, a magzatvíz is kijön zárt méhszáj mellett, nem folyik át a hasüregbe!

a bacik is feljuthatnak és ezzel koraszülést okozhatnak, ezért kell még eddig elkezdeni a kezelést, míg a hüvely és a méhszáj képes megállítani a fertőzést!

2016. jún. 3. 13:24
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen
2016. jún. 3. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!