Most akkor a zárt méhszájon fel tud jutni pl egy hüvelyi fertőzés vagy sem?
Kettes vagyok
Bocsánat most látom h nem egészség kategóriában voltam :)
Kedves utolsó, jelezném, hogy a méhszáj nyitva van, amikor peteérés van, máskülönben hogy jutnának be a spermiumok??
És menstruációkor is nyitva van természetesen.
Terhesség esetén pedig zárt. Így a fertőzések sem jutnak be.
És ha nyitott is a méhszáj a vége felé, a burkon akkor sem jut át a fertőzés.
Én végig jóslóztam az utolsó heteket, sőt hónapokat minden terhességem alatt, már kicsit nyitott méhszájjal, ütem a kádban, sőt, nemi életet éltünk a férjemmel (óvszer nélkül), soha semmilyen fertőzést nem kapott egyik babám sem.
Nem kell ettől ennyire félni, nyilván be kell tartani az alapvető higiéniai szabályokat, de azon felül nincs probléma.
Strandra/uszodába mondjuk nem mentem, de azt amúgy sem szeretem, pont mert hajlamos vagyok elkapni fertőzéseket (nem terhesen!)
hogyne tudna feljutni zárt méhszáj mellett! ne mondjuk már ilyet! igen sok bacit megállít, de azért a zárt nem azt jelenti, hogy vasajtóval védett. én pl. zárt méhszáj mellett véreztem, hematómám volt, tehát a méhemből jött a vér... sőt, a magzatvíz is kijön zárt méhszáj mellett, nem folyik át a hasüregbe!
a bacik is feljuthatnak és ezzel koraszülést okozhatnak, ezért kell még eddig elkezdeni a kezelést, míg a hüvely és a méhszáj képes megállítani a fertőzést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!