A negyedik is fiú. Volt, aki hasonló cipőben járt?
Tegnap tudtuk meg, hogy a negyedik babánk is kisfiú lesz. Magamnak is szomorúan vallom be, hogy bizony csalódott vagyok. Rossz anyának érzem magam...nagyon. És nem a baba miatt, mert őt már most imádom, inkább amiatt, hogy örökre elúszott a lehetőség arra, hogy valaha kislányom legyen. Nem tudok túllépni rajta. És persze az egészség a lényeg, de akkor is így érzek...
Utálom ezt az érzést, ami bennem van. Volt, aki hasonló cipőben járt?
Dehogyis vagy rossz anya!
Volt nálunk egy előző munkahelyemen egy takarító néni. 6 fia volt és hetedikre sikerült egy kislány nekik. Annyira szerettek volna egy kislányt, hogy addig próbálkoztak, amíg nem sikerült. Szóval miért úszott volna el a lehetőség?
Ha nem szeretnél több gyereket, akkor se veszett el semmi - négy fiad lesz, és te leszel majd a legjobb anyós, mert alig várod majd, hogy a fiaid bemutassák a barátnőiket, akik "pótolják" majd a lányhiányod, és megajéndékoznak egy rakás kislány (és persze kisfiú) unokával is!
Az érzések meg olyanok, amilyenek. Biztos nagyon friss még a hír. Rossz anya tuti nem vagy! Adj magadnak időt, hogy feldolgozd - és közben meg szeresd a fiaidat úgy, ahogy eddig is. :-)
Nem vagy rossz anya.
Én is ezt éreztem,de azért mert lànyom lett,pedig csak.fiút szerettem.volna. Sosem tudtam elképzelni mit lehet kezdeni egy lànnyal. Csinos ruhàk,meg harisnya,hosszú haj... Pfff a hideg kiràzott sokàig, ràadàsul a terhesség is nagyon nagyon nehéz volt.
A végén màr nagyon depis voltam emiatt az érzés miatt, úgy gondoltam nem.tudom majd úgy szeretni, és valahol mélyen azt éreztem nem is akarom őt igazàn. Ezt még leìrni is szörnyű...
De amikor megszületett és ràm tették... Ott megàllt az idő,ahogy a ràm nézett. Imàdom,minden harisnyàs,kisruhàs dolgàt. Az utolsó cseppig elmúlt ez az érzés,helyette most inkàbb bűntudatom van,hogy hogyan is voltam képes ilyeneket gondolni. :-( De biztos ez is elmúlik majd.
Nyugi,nem lesz semmi baj, majd vàltoznak az érzéseid.
Annyira jól esnek a szavaitok, köszönöm!
Már így is jobb, hogy beszélhetek róla...nem mondom senkinek, mert...nem. Igyekszem minél kevesebbet mutatni kifelé a baba miatt is(hiszen ugyanolyan örömmel kéne várni, akár az elsőt, ugyanazt érdemli), és a srácok sem érezhetik meg, nehogy bármilyen szinten hasonlóan gondolkozzanak a tesóról. Ők nagyon várják és már most agyon puszilgatják :).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!