Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A terhesség elején mi a jobb?...

A terhesség elején mi a jobb? Úgy értem, hogy pár hetes terhesen is lehet tervezgetni, örülni, vagy éppen ellenkezőleg, ilyenkor jobb, ha nem bizzuk el magunkat?

Figyelt kérdés
4hetes terhes vagyok és egész nap csak ez jár a fejemben, nem tudok nem erre gondolni. De néha eszembe jut, hogy mi lesz, ha esetleg nem lesz szivhang, felszivódik, vagy más komplikáció jön közbe. Jobb ha erre is felkészülünk, vagy erre inkább ne is gondoljunk? Ti hogy csináljátok/csináltátok?
2008. szept. 25. 13:37
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Erdekes,en eggyaltalan nem gondoltam ilyenre.Az elso perctol hogy megtudtam baba van,mindenkit felzavartam(koran reggel)hogy elmondjam a nagy ujsagot.Annyira orultunk hogy mar vettunk is egy ket cuccot neki.Most tobbet aggodom igy a vege fele,a zsinor a nyaka kore van csavarodva,nehogy megfulladjon...De nem szabad rosszra gondolni,bizz a babadban.Szedjel terhes vitamint,folsavat es ne cipelj,akkor nem lessz semmi baj!32 hetes kismama
2008. szept. 25. 13:46
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Én az első 2 terhességnél már az elején elmondtam,hogy mi a helyzet és baromi rossz volt mikor mind a 2 elvesztése után hónapokkal később rég nem látott ismerősök kérdezték meg:Hogy vagyok és újra el kellett mesélnem mi történt.A 3 terhességemnél a családnak is csak azért szóltunk a 12 héten,mert táppénzre kerültem és már mennem kellett a védőnőhöz.Próbáltam örülni,de belül végigrettegtem a terhességet.A babaholmikat is csak a 8 hónapban vettem meg.Ezért elhatároztam,hogy ha lesz kistesó a babámnak,azt a terhességet megpróbálom kiélvezni.
2008. szept. 25. 13:57
 3/8 A kérdező kommentje:
Én alig tudom magamban tartani a boldogságom, de mégsem merem senkinek sem elmondani, pontosan azért, mert ha valami mégis történik, biztosan fájdalmas mindenkinek újra és újra elmondani.
2008. szept. 25. 14:02
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én 12 hetes terhesen mertem elmondani a rokonoknak, ismerősöknek. Persze addigra már gondolatban berendeztem a gyerekszobát :))
2008. szept. 25. 14:06
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

6 hetes voltam, amikor megcsináltam hajnalban a tesztet és alig tudtam kivárni a reggelt, hogy mindenkinek elújságoljam! 8 hetesen már babaruhát vettem, 2 éve erre készülök,hogy foghattam volna vissza magagm?! Különben sem hiszem, hogy a magzatom sorsa attól függ, kinek mondom el a jó hírt, vagy mennyire örülök neki:) A rossz dolgokkal ráérek akkor foglalkozni, ha már itt vannak. Minek előre rettegni valamitől,ami remélhetőleg soha nem következik be?

Élvezd a babavárást! Életed legszebb időszaka!

Üdv: egy 20 hetes kismama

2008. szept. 25. 16:42
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én a "másik oldalról" írok, de nem azért, hogy elkeserítselek. Nekem tegnap volt missed ab. műtétem, 9 hetesen üres petezsák miatt. Én az elejétől fogva aggódva, hogy mi lesz ha nem lesz szívhang, ha üres lesz a petezsák,stb... Ez talán azért is lehetett, mert közvetlen környezetemben 2x egymás után előfordult ilyen a közelmúltban. És tessék, ez lett a vége. Nem azt mondom, hogy ezért történt a mi történt, de az tuti, hogy ha lelkileg rendebe jövök, a következő alkalommal csak pozitívan fogok hozzáállni a dolgokhoz. Addig nem is kezdjük újra. Szóval szerintem lehet örülni, de nem kell egyből világgá kürtölni meg megvenni a cuccokat, mert az igaz, hogy az esetek többségében minden rendeben van, de sosem lehet tudni.

Remélem Veletek minden rendben lesz és ne haragudj, hogy ezt leírtam.

2008. szept. 25. 17:33
 7/8 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a válaszát!

Azt hiszem megvárom a 12. hetet, csak azután fogom világgá kürtölni :-)

A szintén kismamáknak gratulálok, a többieknek pedig mihamarabbi "két csíkot" :-)

2008. szept. 25. 18:06
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Mi az elsőnél elmondtuk mindenkinek és mi is elvesztettük.óriási csalódás vlt igy a másodiknál nem szóltunk senkinek csak a főnökömnek és anyukámnak is csak a 10 hét végén mondtam el ,mert akkor már kicsit kezdtem depressziós lenni attól,hogy magamba folytottam.De pozitivnak kell lenni még akkor is ha közben retteg az ember

Boldog babavárást neked

2008. szept. 26. 08:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!