Megérezheti-e a kisbaba, ha az anya a testvérével várandós?
És hogyan jelzi?
Aki már tud beszélni, az mondja, ezt tudom, de mi a helyzet a még beszélni nem tudó kisbabákkal?
Igen megérzik.
Nekem mindkettőnél megérezték, volt is belőle egy kis paránk, nehogy idő előtt elszólja magát.
A második gyerkőcömmel akkor lettem terhes, amikor a nagyobb 2,5 éves volt. Az első 1-2 hónapban (míg ugye a doki is meg nem erősítette, neki sem "mondtuk el"), viszont miután pozi lett a teszt ő is elkezdett másképp viselkedni. Nem tudott magával mit kezdeni ill. sokszor jött bújni a pocihoz. Amint viszont bejelentettük a családnak (a 3. hónap után) őt is mintha kicserélték volna. Újra jófiú lett.
Most várom a 3. at. A nagyobb 4 múlt, a kicsi 1,5, szintén ugyanazok a jelek megvoltak mint előzőleg, míg el nem mondtuk a családnak.
Itt inkább arról van szó, hogy a szülő hangulatára reagál a gyerek. Vagy hallja, hogy erről van szó.
Nem ez a téma, de rólam mesélte anyukám, hogy nagyon figyelt, hogy soha ne káromkodjon, ha hallótávolságban vagyok. egyszer mellette voltam, amikor magára borította a forró kávét. Ráharapott a nyelvére, nem mondott semmit. Én, kb 2 évesen érdeklődve kérdeztem: "Most miért nem mondod, hogy "battya meg"?"
Tehát ő úgy tudta, hogy soha nem hallok káromkodást, de mint kiderült, valahogy mégis hallottam és még a szituációt is be tudtam azonosítani, hogy oda illene.
"szoptatáskor is más az anya tej ize kisteso van hasban"
Na, ilyenre is gondoltam, mert valahogy rapszodikusabban szopizik egy idő óta, és bújósabbá-nyűgösebbé is vált!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!