Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nyers zöldborsótól kaphatok...

Nyers zöldborsótól kaphatok toxoplazmózist?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretem a nyers zöldborsót és amikor megérik, szoktam "legelni" róla, vagy pucolás közben eszegetem. Régebben nem foglalkoztatott, de pénteken pucolás közben megfeledkeztem magamról és eszegettem belőle és csak utána jutott eszembe milyen hülye vagyok :(

21 hetes terhes vagyok, nem szűrtek még toxoplazmózisra, tehát nem tudom túlestem-e már rajta.

Holnap megyek védőnőhőz és háziorvoshoz. Valamelyikük adhat beutalót erre vonatkozó vérvételre? Mennyi idő múlva kapom meg az eredményt és addig lehet-e vmi baj?

:(

2016. máj. 22. 09:48
 1/8 anonim ***** válasza:
60%

Igen, ha földes, mert pl az eső felverte rá.

Toxoplazmózist a macskák ürüléke és a talaj okozhat. Így attól függ, hogy földes-e a zöldség, amit eszel-tapogatsz. De önmagában az is okozhat fertőzést, ha földes zöldséget fogsz meg és utána kézmosás nélkül a szádhoz nyúlsz.

2016. máj. 22. 10:04
 2/8 A kérdező kommentje:
Meglepöen tiszta volt, de megmosva biztos nem volt :(
2016. máj. 22. 10:22
 3/8 anonim ***** válasza:
62%
Igen, kaphatsz, de nagyon kicsi az esély rá.
2016. máj. 22. 10:29
 4/8 anonim ***** válasza:
59%
Akik válaszoltak, azok tudják, hogy terem a zöldborsó?
2016. máj. 22. 16:53
 5/8 anonim ***** válasza:
74%

4-es, igen, sőt pucoltam is sok otthon termett borsót. A borsó szára és a borsó héja is mosatlan volt, amikor a kérdező ette. Ezeket megfogta és azzal a kezével ette a borsót. Mint írtam, nagyon-nagyon-nagyon kicsi az esélye, hogy ebből bármi baj legyen. Nem az a baj elméletileg, hogy nyers volt a borsó -ahogy a kérdező írja- hanem hogy piszkos kézzel ette.

Amúgy az esély, hogy ebből toxoplazma fertőzés legyen, akkora kb. mint a lottó ötösre.

2016. máj. 22. 18:08
 6/8 A kérdező kommentje:

Én sem a nyerssége miatt gondoltam,h bajt okozhat, hanem - ahogy az utolsó válaszoló is írta - mert a mosatlan hüvelyt fogdostam és úgy ettem.

Lottó ötösöm se volt még :)

Köszönöm a válaszokat.

Egyébként szerintetek érdemes megcsináltatni a szűrést?

2016. máj. 22. 18:17
 7/8 anonim ***** válasza:
80%

Falun lakom, gyerekkoromban volt, hogy 9 macsekom volt. Kertünk mindig volt, gyümiket, zöldségeket sose mostam, úgy ettem...akár macskázás után is...persze, felnőttem, ezután jobban odafigyeltem ezekre a dolgokra, de gyerekként sosem. Terhes vagyok, az első trimeszterben meg volt a toxo szűrés, én 100%-ig biztos voltam benne, hogy átestem már rajta, hiszen tudom, milyen voltam gyerekkoromban...de negatív lett...teljesen negatív...számomra ez hihetetlen...

22hkm

2016. máj. 22. 20:10
 8/8 anonim ***** válasza:
76%

Toxoplazma kérdésben mindenkinek ajánlom az alábbi szuper videót:

[link]

Csak, h tudjuk miről van szó. :)

2016. máj. 23. 06:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!