Ha valaki macskát simogat és aztán velem kezet fog, elkaphatom a toxoplazmózist? 19hkm
szerintem nincs túl sok esély rá...
Amúgy is inkább a macska ürülék veszélyes,főleg annak a macskának az ürüléke,amelyik nincs beoltva, rendben tartva és bóklászik mindenfele...szerintem ne aggódj,de ha úgy jobban érzed magad,akkor moss kezet,vagy legyen nálad pici dobozos fertőtlenítő gél.(persze ezt sem szabad túlzásba vinni)
Amúgy én úgy tudom ez is leginkább az első harmadban veszélyes.
Ja és csak hogy megnyugodj,én nem estem át a toxoplazmán,és kisfiam mikor terhes voltam vagy 3x talált macska kakit játszón,úgy kellett kiszednem a kezéből...természetesen minden alkalommal az elején voltam még a terhességnek.Semmi baja nem lett a picinek:)
Szerintem ennek nagyon elenyésző az esélye, de inkább semmi.
Nekem 30 éve folyamatosan van cicám, ezért terhesség alatt csináltattam tesztet, és még nem estem át rajta, pedig egy ágyban aludtunk (persze mióta megvan a kisfiam, már nem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!