Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Bárányhimlő. Elkaphatom?

Bárányhimlő. Elkaphatom?

Figyelt kérdés

32 hetes kismama vagyok.A kisfiam csoportjában az egyik kisfiù testvére bárányhimlős,sztem nagy a valószínüsége,hogy a kisfiù is elkapja a tesójától,ùgyhogy amikor megtudtam,itthon fogtam a kisfiam.

Anyukám szerint én 2 hónaposan voltam bárányhimlős és mintha huszonévesen övsömöröm is lett volna (ebben nem vagyok biztos,mert egyáltalán nem fájt).Az első terhességem során viszont csináltak nekem torch vozsgálatot és aszerint nincs ellenanyagom a vírus ellen.Szerintetek ez hogy lehet?

Aggódom,hogy elkaphatom.Közben feküdn kéne,merz nyílik a méhszájam,de így,hogy itthon van a fiam nem nagyon megy.:(

2013. jún. 14. 08:50
 1/8 anonim ***** válasza:
2013. jún. 14. 09:09
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm,ezt már én is olvastam.Csak azt nem értem,hogy ha már voltam mért nincs ellenanyagom?Tévedhet a torch?
2013. jún. 14. 09:18
 3/8 anonim ***** válasza:

Lehet hogy nagyon enyhe lefolyású volt a 2 hónapos (vagy anyukád rosszul emlékszik?)

Az övsömört rendesen diagnosztizálták? Az elvileg baromira fáj (anyósomnak volt nemrég), és 25 évesen kicsit sem jellemző, mert a legyengült immunrendszerű egyéneknél jön elő, épp ezért inkább idős korban.

2013. jún. 14. 09:45
 4/8 anonim ***** válasza:
Nem téved a TORCH, egyszerűen a bárányhimlőt nem szűri, csak a rózsát.
2013. jún. 14. 10:57
 5/8 A kérdező kommentje:
De akkor mért van feltüntetve,hogy varicella zoster negatív az IgG is és az IgM is?
2013. jún. 14. 13:40
 6/8 A kérdező kommentje:
Igazad van,utána néztem.Nekem nem valószìnüleg nem csak a TORCH-ban szereplő vírusokat nézték.
2013. jún. 14. 14:57
 7/8 anonim ***** válasza:
Szia! Leírom az én esetemet. 2 hónapja csináltak Torch tesztet nekem, nézték a bárányhimlőt is(kisfiam bölcsistársa lett bárányhimlős, én nem voltam anyukám szerint.) Ki is jött, hogy szeronegativitás, fogékony vagyok rá, magyarul nem estem át rajt. Most megint megcsinálták, és kijött, az iGg-re, hogy átvészelt betegség, vagy vakcináltság, maradványantitestet találtak. IgM-re negatív jött ki, tehát mostanában nem betegedtem meg. Szóval egymásnak ellentmondó két eredmény. A dokim se érti!
2013. jún. 14. 21:49
 8/8 A kérdező kommentje:

Hát akkor ez sem egy megbízható vizsgálat.

Nekem meg a rózsahimlőre az jött ki,hogy az IgG is pizitív meg az IgM is.Szóval volt ellenanyagom,de mintha friss fertőzésen is átestem volna.Jól megijesztettek,utolsó hetekben jártam előző terhesség során mikor csinálták.Ismételt vérvételre lett volna szükség,de már idő sem volt rá.Azt mondta a dokim,hogy ne foglalkozzunk vele.Semmi baja nem lett a kisfiamnak.

2013. jún. 15. 08:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!