Tapasztalt valaki ilyet, aki terhességi cukros volt?
Szia!
Igen, én jártam hasonlóan! terhességi cukornál elvileg tényleg 60 percnél van a csúcs, tehát a dokid mindent jól mondott (sima 2-es típusú diabétesznél meg 1,5 óra), ennek ellenére velem is előfordult, hogy 1,5 óránál mértem csúcsot, ilyenkor 120 percnél is ellenőriztem, és sokszor akkor is épp csak lement 7 alattira. Az természetes, hogy ezek nem diétahibából fakadó értékek voltak, tehát pontosan kimérve, a CH minőségére is figyelve csináltam én is mindent. Szóltam róla az orvosnak, ő nem csinált belőle nagy ügyet, pedig én inzulint is kaptam. Nem mondhatom, hogy a terhesség végefelé rosszabbodott volna, inkább volt egy két hetes időszak kb., ameddig ez tartott, utána megint 60 percnél volt a csúcs.
Ezek a kilengések egyébként nekem szinte kizárólag a reggeli utáni mérésnél voltak, de mivel nem a csillagos égig szöktek fel az értékek, hanem tényleg úgy 8 körülire, és 120 percnél már visszaálltak, tehát fél óránál tovább nem volt magasabb a cukrom a megengedettnél, és nem is voltak mindennaposak, ezért nem volt vele teendő (a babára az veszélyes, ha huzamosabb ideig magasak a cukrok, sok-sok napon vagy heteken át, pláne az, ha teljesen kezeletlen az egész terhesség során a diabétesz)
Azt vettem észre, hogy mintha lett volna összefüggés a lelkiállapotom és ezek között a szabálytalan csúcsok között, ha ideges voltam, rosszabb volt a helyzet.
Ha egy mód van rá, ne idegeskedj ezen sokat, mert attól a cukor is rosszabb lesz, csinálj mindent szigorúan a javaslatok szerint, és nem lesz gond!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!