Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 37-38 hetes kismamik, hogy...

37-38 hetes kismamik, hogy vagytok? Vizesedéssel hogy álltok? Szüléstől féltek? Én már nagyon szeretnék túl lenni rajta.

Figyelt kérdés
Leszállt már a pocitok? Az én babám inkább fölfelé mászik mint le, szoktam viccelődni, hogy lehet a számon akar kijönni a kis drágám!
2010. ápr. 9. 15:54
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Hát én épp nem vagyok kismami, de együtt érzek Veled, mert már kétszer voltam, és a vége a legnehezebb.

Amivel biztathatlak, nekem is mindig felül gyömöszölték magukat, egészen szülésig.

Továbbá az első babámmal a szülésem napján mondták az NST-n, hogy semmi mozgolódás, továbbá hogy még nagyon "fent van a hasam", szóval nincsenek receptek. Mindkettő a 38-on született.

Az elsővel nagyon vizesedtem, a másodikkal meg szinte semennyire, pedig mindkétszer nyáron voltam nagypocis, a hőségben.

Kitartás, már nincs sok hátra! :o)

És ne akarj "túl lenni rajta", szerintem benne lenni is nagyon jó, pedig nekem hosszú volt...

Szurkolok!

2010. ápr. 9. 16:24
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Hát, 39. hét vége a 2. fiammal...

A poci leszállást nem figyelem, mert a szülésznő azt mondta, h lényegtelen figyelgetni, mert pár óra és lemegy a baba. De a nagyon hozzáértők mindig elmondják az utcán, hogy még fent van... :)

Az első fiamat túlhordtam, a szüléstől nemhogy nem féltem, annyira akartam szülni, hogy már verekedtem volna érte. 6 óra volt az elejétől a végéig és annyira nem vészes, mint amennyire néhány anyuka előadja. Olyan érzet, mintha jó erős menstruációs görcsök húznának lefelé. Csak sűrűn. Intenzív és fárasztó.

Az első babámmal vizesedtem, csak a torna vitte le.

Kitartást, a végén a lenehezebb, hogy bármikor, de aztán ki tudja, h mikor. Én mindkétszer már a 36. héten szaladtam volna szülni, de a gyerekek nem így gondolják.

2010. ápr. 9. 18:27
 3/8 anonim ***** válasza:

Nem is tudom..... Jó lenne már túl lenni rajta, de had legyen csak még ott, neki ott a helye, no meg mindig akad még tennivaló, amit szeretnék befejezni szülésig, de ez a lista azért csökken napról-napra.

Leszállással nem tudom, hogyan állok, van, aki ezt mondja, van, aki azt..... Ürességet azt nem érzek odafent, de elég nagynak néz ki a gyerkőc, lehet minden helyre szüksége van.

Az biztos, hogy ficánkol, mint az á...... Néha azt hiszem széttépi rajtam a bőrt!

A hátam fáj, derekam, de élvezem ezt az állapotot, szeretek várandós lenni, és lassan biztosan jön a vége.

Szüléstől nem félek, természetes dolog, utolsó lépés lesz ahhoz, hogy itt legyen a kislányunk!

Kitartás!

37+4 hetes

2010. ápr. 9. 19:14
 4/8 anonim ***** válasza:

Én is szeretnék már túllenni rajta, sajna még nem tudom, hogy rendes szülés lesz, vagy császár (21 hónapja császároztak a lányommal). Emiatt nagyon izgulok és félek is, mert a kisfiam nyakára rá van tekeredve a zsínór. Ja, és fájdalomcsillapítót sem kaphatok, hogy érezzem, ha esetleg szétnyílik a heg...

A pocim nem szállt még le, bár egy-két ember esküszik, hogy lejjebb van. De szerintem nem. Tegnap délutánra nagyon megfájdult a derekam, de mára már jobb lett - ez valószínűleg az időjárás miatt van. Fájnak az izületeim, nehezen alszom el, sokat forgolódok. A nyákdugóm még megvan, úgyhogy lehet, hogy még sokáig húzzuk... Nagyon gyengén vizesedek, azt is néha. A lányomnál ilyenkor már olyan voltam, mint egy elefántlábú. Könnyű szülést kívánok Neked és a Többieknek is! :)

2010. ápr. 9. 20:37
 5/8 A kérdező kommentje:

Hát az éjszakáim nekem is szörnyűek, nehezen alszok el és másfél-két óránként pisilni járok.A lábam eddig csak enyhén volt vizes, de mára óriásira dagadt, remélem nem jelent rosszat, hogy ilyen hirtelen lett elefántpata belőlük.

27-re vagyok kiírva, de remélem 20-a körül kibújik a picilány.

Köszönöm, hogy válaszoltatok! És könnyű szülést kívánok nektek!

2010. ápr. 9. 23:20
 6/8 anonim ***** válasza:

Sziasztok sorstársak!

Április 26-ra vagyok kiírva. A lábam hetek óta vizesedik, és nem tornázom, pedig az elején mennyire akartam, amikor még nem volt szabad. A derekam néhány napja kicsit fáj, vettem hastartó pántot, és azzal sokkal jobb. Nem nagy a hasam, másoknak középidőben ekkora, ezért aztán az alvással sincs gondom. Éjszaka 1-2-szer kell kimenjek. Még vannak dolgok amiket el kell intézzek szülés előtt. Sajnos csak most szürtek hepatitiszre, ezért ha hamarabb jön a kislányunk, akkor oltani fogják:(. Én a túlhordástól, jobban félek, mint a szüléstől. Félek attól, hogy mi lesz ha mondjuk, még 4-5 hétig nő a hasam, és a méhlepény, már nem fedezi a baba szülségleteités. Azért is izgulok, mert a doki szerint inkább császárral kellene, de én megpróbálnám hüvelyi úton. Nem bízok igazán a dokimban:(. Talán inkább ügyeletesnél kellene.

Sok erőt anyukák!

2010. ápr. 11. 15:32
 7/8 A kérdező kommentje:

Hát ha nekem felajánlanák a császárt, én azt választanám. Persze lehet megbánnám, mert kíváncsi vagyok, milyen érzés amikor kibújik a baba, dehát mégis csak kevésbé fáj.

Ha valami változás történik veletek és babával, hát írjatok, minden érdekel, számomra olyan megnyugtató a "sorstársakkal"(ahogy az utolsó válaszoló írta ) beszélgetni.

Ha vizesedés ellen van valami jól bevált praktikátok, légyszi írjátok le, mert nálam kezd eldurvulni a helyzet.

2010. ápr. 12. 11:56
 8/8 anonim ***** válasza:

Vizesedés ellen annyit tehetsz, hogy nem eszel sósat, ettől javulni nem fog, de talán nem romlik tovább, az is valami...

Nekem 38-as lábam van, de kölcsön kellett kérnem egy 40-es gumipapucsot, mert csak abba fértem bele, szülés után a víz azonnal "eltűnt", leesett a lábamról a papucs...

Szerintem jó érzés, amikor az embernek "lehuppan a hasa", ha nincs szükség a császárra, akkor nem érdemes elszalasztani ezt az élményt!

Minden jót!

2010. ápr. 12. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!