Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Valóban így lenne, vagy csak...

Valóban így lenne, vagy csak megnyugtatni akart a védőnő?

Figyelt kérdés
ma voltam védőnőnél,és a down szűrésem negatív lett,és a 12 hetes genetikám is jó lett! mondta hogy most már nyugi,de én nagyon félek még az afp-től,és a 18 hetestől! de ő azt mondta,hogy ott már a nyitott gerinc a lényeg,amit már az előtte lévő ultrahangon is néznek,és ha baj lenne már észre vették volna! tényleg így van?
2008. szept. 24. 17:59
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia

Az afp legtöbbször hamisan rossz eredményt ad. (ezt akár a neten ezer helyen is olvashatod). Szóval nincs ok aggodalomra. A 18. heti UH-tól ne félj, valóban a nyitott gerinc a lényeg de ha valami nagy eltérés lenne azt már a 12. heti uh-n mondták volna. Szóval nyugi, nekem is jó lett mindenem a 12. hetin és továbbra is. Ne idegesítsd magad, gondolj a babádra, rá is kihat.

Inkább arra gondolj hogy valószínű megtudják már mondani, h puncis vagy kukuis.

Nyugodt babavárást

21 hetes kismama

2008. szept. 24. 18:04
 2/5 anonim ***** válasza:
Szerintem a 12. heten a tarkoredot merik (a down-szindroma miatt), illetve a nyitott gerincet. A 18. heti nagy UH-t hivjak genetikai ultrahangnak, mert ott elsosorban a gerincet, a szivet es a belso szerveket pasztazzak vegig, illetve a nemet is meg lehet mar tudni. CSAK a 12.heti vervetelbol sok mindent nem szoktak megallapitani, azt egyutt szoktak elemezni a afp-vel, es igy szamolnak egy valoszinuseget a down-ra, ami valoban nem mindig az pontos eredmenyt. Viszont ha a doki a 12.heti UH-n a tarkoredore azt mondta, hogy okes, akkor szerintem ne aggodj. Inkabb vard csak egy szimpla izgalommal a genetikai UH-t, mert az fantasztikus (legalabbis nekem az volt..) Jo babavarast, es kevesebb aggodast kivanonok neked! (Egy szintes aggodos tipusi kismama..)
2008. szept. 24. 18:38
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

A védőnő megnyugtatásképpen nem mondhat tévedhető dolgokat..

Higgy neki, tanult ember-ebből diplomázott,és nem engedik csak úgy önállósodni a véleményekben.

A vizsgálatoktol minden jóravaló kismama tart , hiszen a terhesség aggódás is.

A vizsgálatok során pedig mindig az aktuális növekedési-fejlődési normáknak megfelelően megállapítható rendellenességeket szűrik és tudják szűrni..

Pl a kisbaba szemével kapcsolatban is csak azt tudjákmegállapítani,hogy írisz kifejlődött, szemmozgás aktív, de hogy lát-e az csaka születésután derül ki..

Minél jobban érdeklődsza betegségek felől, annál jobban fogsz aggódni.

12 hetesen-nyaki redő-down syndróma szűrés.

16 heti vérvétel- afp(alfa-föto-protein) ebből is lehet következtetni a down-ra és egyéb gondokra, ha van.

18.hét- genetikai uh- megnézik a gerinc épséget, hólyagok,gyomor telítődését...

Ezután is minden vizsgálat egy újabb problémát szűr ki.

Ne aggódd túlmagad,csak normális mértékben, mert árthatsz az izgulásoddal is..annak örülj mindig , ami eddig rendben volt.

2008. szept. 24. 19:07
 4/5 anonim ***** válasza:
Lehet drága,de én a saját megnyugtatásomra mentem el 16 hetesen 4d Uh-ra és már az AFP eredménye előtt láthattam,hogy minden ok odabent a babámmal.
2008. szept. 24. 21:45
 5/5 anonim ***** válasza:
Nekem is olyan soknak tűnt, hogy várni kell 2 hetet az integrált teszt eredményére, hogy 17 hetesen elmentünk 4D uh-ra. Ott megnyugtattak, hogy zárt a gerinc, stb. Így a 19. heti genetikain nem izgultunk annyira már. Midnenki aggódik, ez normális, de gondolj arra, attól kezdve hogy megfogant, mindig lehet valamin izgulni, egész a gyerek nyugdíjas koráig! :-)
2008. szept. 25. 09:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!