Segítség! 20hetes terhes vagyok, és tévedésből glicerin kúp helyett rectodelt kúpot alkalmaztam. Ugye nem lesz baj?
Ha orvos mondta, akkor mi, szakmán kívüliek mi mást tudnánk mondani?
Ő ért hozzá, a terhességed részleteivel is tisztában van, mi meg nem.
használati:
"Terhesség és szoptatás
A terhesség teljes ideje alatt, különösen az első trimeszterben, valamint a szoptatás idején csak az előny/kockázat gondos mérlegelése után szabad alkalmazni."
tehát ez azt jelenti, hogy nem jó a babának, de azért nem árt. egy alkalomból főleg ha orvos mondja, nem lesz gond, nyugi!
amúgy kié a kúp? csak mert írod, hogy kidobtad, remélem nem a nagyobb gyereké, nehogy baj legyen, hogy nincs otthon!
Ezt írja a betegtájékoztató:
A terhesség, különösen az első trimeszter alatt és szoptatás idején csak az előny/kockázat gondos mérlegelése után szabad alkalmazni.
Tehát ha úgy van, akkor alkalmazható, de körültekintessel. Ha nagyon súlyos lenne a helyzet, akkor az orvosod valószínűleg berendelt volna a kórházba. De ennél többet mi nem tudunk mondani neked. Leírhatjuk tízen, hogy á biztos nem lesz baj, ez semmit nem ér. Ahogyan az sem, hogyha esetleg más használta és lett következménye vagy éppen nem. A te eseted független mások esetétől. Egyébként az sem írtad, hogy 30 vagy100 mg-os volt, de eén biztos, hogy nem dobtam volna ki, tekintve, hogy a négy darabos 6 ezer Ft környékén van, és most még csökkentették is az árát, előtte 15 ezer Ft körül volt a négy darabos kiszerelés, és előfordulhat, hogy a gyerekednek szüksége lesz rá. Inkább nézd meg, hogy milyen gyógyszert használsz, ez még fontosabb lesz, ha a gyerekednek adsz be valamit.
Hidd élnem lesz gond
Es ne stresszelj mert az jobban árt mint ez a kúp árthatna :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!