Sima radiológus/ultrahangos doki ért a terhességi kötelező uh-k-hoz?
Ikerterhes vagyok s az én dokim szabin van, ill másik városban is van, s 24 órás fekvésre is vagyok ítélve. S eszembe jutott hogy a városunkban van sima uh-s magánrendelés de nem nőgyógyászati.... Attól még ért hozzá??? Az ikreket 2 hetente kell nézni mert az egyik le van maradva
31 hetes km
Elviekben érthetne hozzá, de a radiológia annyira szerteágazó, hogy már ott is külön specifikációk vannak. pl van a neuroradiológia, gyermekradiológia, külön akik a mozgásszervi panaszokkal foglalkoznak, külön emlő vizsgálatokra is szakosodni kell meg ilyenek. Kb ahány szervrendszer annyi féle. Ráadásul ugye a különböző metodikákra is úgymond szakosodnak. Hiába lesz valaki radiológus, koránt sem biztos, hogy az MR-hez vagy PET-hez is ért.
Egy próbát megér, de szerintem nem fognak fogadni. Ilyen helyeken inkább hasi, pajzsmirigy és ér ultrahang vizsgálatokat csinálnak.
Nőgyógyászati UH-ra kell menni.
Még a nőgyógyászok között is van különbség, hogy ki, mit, mennyire vesz észre az UH-on.
Akkor egy olyan, aki soha nem vizsgált nőgyógyászati eseteket, hogyan értene hozzá?
Akinek nem ez a területe, honnan tudná, hogy milyen értékeknek kéne lennie?
Á, nem hiszem hogy ez jó ötlet.
Nekem gyanús, hogy epekövem van, de a nőgyógyászati UH nem nézi, sima hasi UH-ra küldtek.
Pedig valahol mindkettő "has".
Persze ha magánrendelés, és fizetős, akkor van esély.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!