Megnéznétek a terhességi cukoreredményemet? Ez most jó ugye?
Ma kaptam kézhez a terheléses cukoreredményem, mely étkezés előtt 4,5, míg a cukros oldat megivása után két órával 6,7 lett. A védőnő és a doki is azt mondta, hogy ez magasabb, mint a megengedett, de még nem vészes. Kezdjek el szénhidrátmentesen étkezni, kerüljem a cukrot, csoki, édességeket, stb. Szóval diétázzam.... :-(
Én úgy tudtam, hogy a 7,8 mmol/l feletti érték esetében beszélünk terhességi cukorrol, vagy nem? Szerintem az értékeim jók, de kíváncsi lennék a ti véleményetekre is! valószínű hogy másik dokival is konzultálni fogok erről.
Előre is köszi a válaszokat!
Nekem 7,1 lett, de én jobban pánikoltam, mint az orvosom. :o) (Régebben máshol határozták meg a határértéket, akor még 5,8 volt a felső határ, az én SZTK-s papíromon még ez állt, de ez elavult...)
Picit visszafogtam a szénhidrátos dolgokat (krumpli, rizs, fehér kenyér), reggel nem ittam tejet, és a csokiról lemondtam.
Már 7,5 hós a törpikém, mindenki jól van...
Szóval le kell mondjak a napi egy kis szelet csokimról? :-(
Nehéz lesz, de a picurért megteszem.
Tejet alapból nem iszom, viszont mindet rizzsel eszem, most az a nyerő.... lehet ez a baj.
Ha nem küldtek dietetikushoz akkor nem hinném hogy gond lenne.
Egyél barna rizst.
A gyümölcscukor is cukor, aki komolyan diétázik, azt sem ehet, viszont szerintem nem kell lemondanod róla, ha a szénhidrátokra úgy általában odafigyelsz, mert nem magas annyira az értéked...
Ha stresszelsz azon, hogy mit lehet és mit nem, az a legrosszabb...
Jó pocakosodást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!