Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Táppénz kérdésben jártas valaki?

Táppénz kérdésben jártas valaki?

Figyelt kérdés
februártól nem kaptam táppénzt,tegnap beszéltem a cég könyvelőjével,azt mondta ők folyamatosan leadják.Ma bementem a TB-be,megkérdeztem miért nem kapok 2hónapja semmit,azt mondták márc.17-én lett leadva a februári,pár nap mulva már valószinű megkapom,33ezer ft.Kérdeztem hogy ez egy havi táppénz a 33ezer?Azt mondta,hogy febr.2-től-febr.28-ig van ez a 33ezer.És mondom mégis hogy jött ki 33ezer ft 108 ezer bruttóra?Hát ő azt nem tudja...Tudja valaki hogy ez hogy lehet?Vagy tényleg csak ennyi jár nekem?A nettót nemtudom pontosan mennyi,megnéztem a munkaszerződésbe,csak a bruttó van benne,ami 108ezer ft.De minden hónapba más volt,szóval volt olyan hogy 140ezer ft bruttó volt,de 100alatt sose volt,és a nettóm is 90alatt nem volt sose,a fizetési papírokon megnéztem.Akkor 33ezer nem kevés?Hol tudnék utánaérdeklődni ha a TB-be se tudják?Köszönöm ha tud valaki segíteni.(21h)
2010. ápr. 8. 12:58
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Azért is durva kicsit ez a 33ezer,mert a 15nap betegszabadságra 53ezret kaptam.:S
2010. ápr. 8. 15:29
 12/14 anonim ***** válasza:

13.47-es vagyok. Ha nincs meg a 2 éved, akkor tényleg csak 50% jár. Ez nekem ki is ment a fejemből. De ez is új szabály.

Nagyon sajnálom, hogy így alakult, mert az rettentően kevés :(((

2010. ápr. 8. 18:10
 13/14 A kérdező kommentje:
köszönöm!Hát nagyon kevés..de ez van sajnos akkor:S
2010. ápr. 8. 18:17
 14/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Pár napja jártam az ILLETÉKESEKNÉL: Csak január első feléig kaptam meg a táppénzt, pedig október óta küldözgetem szorgalmasan a papírokat. Minimál bérre voltam bejelentve, megvan a 3 évem van és így is durván 40.000 ft az összeg ami járna. (Megnyugtattak, hogy a gyed valamivel több lesz, mert 70%.)

Én is nagyon megelepődtem.

37 hetes kismama.

2010. ápr. 8. 19:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!