Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit javasoltok ha magas a...

Mit javasoltok ha magas a vércukrom? Mit jó enni és mit kell abszolút kerülni?

Figyelt kérdés
Igazából azt sejtem, hogy a szénhidrátot kell kerülni, de valamitől jól is kell lakni...Szóval ha valami laktatót és egészségeset javasolnátok, hálás lennék. Köszi
2008. szept. 24. 10:22
 1/4 anonim ***** válasza:
egyél köretnek rizs,krumpli,tészta helyett inkább párolt zöldségeket,meg ne fűszeres,sós húsokat,inkább az is csak párolt legyen.
2008. szept. 24. 10:37
 2/4 anonim ***** válasza:
Teljes kiőrlésű dolgokat egyél. hamarabb laktat, lassabban, egyenletesebben szívódik fel, nem pedig hirtelen dobja meg a vércukrot. Én is cukros vagyok, és nem csak a szakirodalomból, hanem saját tapasztaltból tudom. Ami fontos: nézd meg a pl. kenyér címkéjét: méregdrágán adnak el olyan terméket, ami kb 10% teljes kiőrlésű gabonát tartalmaz, ami nem jó. Én i magamnak sütöm, nagyon finom. Sajnos már nem lehet kapni, amilyet szoktam venni. A mindmegette.hu-n ajánlom a vitalitás kenyeret, gyors, egyszerű, olcsó és finom!
2008. szept. 24. 13:43
 3/4 anonim ***** válasza:

Szia!

A 28. héten a terheléses vércukrom 7,1 lett, az orvosom 180 grammos szénhidrát diétát javasolt. 3 hét múlva kontroll terheléses 120' vérvételen voltam újra, ahol az értékem 7,4 lett. A biztonság kedvéért a dokim a Bajcsyba küldött, a diabetológiára, ahol a professzor foglalkozik a terhes kismamákkal, nekem a 7,4-es értékemre azt mondta, hogy nincs semmilyen diétára szükségem. Azért én a napi 180CH-s diétát tartani fogom, ártani nem használ alapon.

A könyvtárban sok diabéteszes könyv van, kalória, szénhidrát táblázattal együtt. A dokim azt mondta, hogy nem kell fogyókúráznom, akár napi 2000-2500 kcalt is megehetek, ha jól esik. A diéta alatt én naponta 6x étkezem, 3 óránként és közben nem szabad ennem. A reggeli 30, tízórai 20, az ebéd 55, az uzsonna 15, a vacsi 35 és a pótvacsim 25 gramm CH-t tartalmaz.

Így elsőre nekem elég ijesztőnek tünk, hogy méricskélni, meg számolgatni, de 2kb 2 hét alatt bele lehet jönni!!!

Hogy mit eszek? Egy napom pl:

R: 1/2 zsemle, vaj, 10 dkg paradicsom, 10 dkg paprika, 5 dkg sajtkrém, párizsi, 10 dkg alma

T:2 dl tej, 4 korpovit keksz, 10dkg őszibarack

E:20 dkg savanyúkáposzta, 5dkg rízs, pulykahús, 10 dkg alma

U: K&F joghurt, 1 korpovitkeksz

V:1/2 saláta, 10dkg paradicsom, 1 zsemle

Pót vacsi: 2 dl tej, 2db győri édes jóreggelt.

Amit kerülni kell: cukor, méz, liszt, csoki, sütemény, zsír.

Szinte bármennyit ehetsz, mert kicsi a Ch tartalma: husok, felvágottak, virsli.

Mérni kell, de bőségesen kell fogyasztani: zöldséget és gyümölcsöt. De nem szabad enni: Aszalt gyümiket, szőlőt, szilvát, banánt.

PL a rizst és a tésztaféléket is szigorúan mérni kell, de azért ez is szerepeljen az étrendedben.

A tejtermékeket is kell fogyasztani!

A ch-k közül vannak gyorsan és lassan felszívódóak: (ezeket vegyesen kell enni)gyors: burgonya, zsemle, szőlőcukor, rízs.

Lassú vércukor emelkedést vált ki: tészta, hüvelyesek, alma, narancs, pari, tej, joghurt.

Én a legjobbnak a következő könyvet találtam, ajánlom figyelmedbe:

Dr Zajkás Gábor- Pósa Bernadette: DIÉTÁSKÖNYV

Remélem, hogy egy kicsit tudtam segíteni. Amúgy mennyire magas a vércukrod? Dokid mit mondott?

A legjobbakat kívánom nektek!!!

32 hetes kismami

2008. szept. 24. 15:33
 4/4 A kérdező kommentje:

Nagyon-nagyon köszönöm a kedves és információ gazdag válaszokat! Nagyon sokat segítettél a napi részletezéssel. Pont erre gondoltam, hogy valamilyen útmutató kellene. Azaz igazság,hogy hétfőn megyek a terheléses vércukorra még csak, de azért mert nem érzem jól magam, és a doki meg a védőnő javasolta, hogy menjek most, arra gyanakodnak, hogy ezzel lehet baj. Őszintén én is azt gondolom. Rákészülök,mert addig is megpróbálok normálisan enni.

Még egyszer köszi!!! Minden jót nektek!:-)

22. hetes mammut

2008. szept. 24. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!