Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti, akik már túl vagytok...

Ti, akik már túl vagytok rajta, milyen jó tanácsaitok lennének nekem?

Figyelt kérdés
Kislányom 13 hónapos. Ma tudtam meg, hogy úton van a kistestvér. Sokat kell emelgetnem a kislányomat, aki 11 kg. Ez mikortól probléma? Ti hogy vészeltétek át/hogyan küszöböltétek ki a túl sok emelést? Illetve milyen más jó tanácsokat tudnátok adni nekem az előttem álló "második terhesség kisgyerekkel" időszakra és az utána következőkre?
2016. máj. 3. 07:45
 1/6 anonim ***** válasza:

Ha az orvos nem lát problémát, akkor lehet emelgetni.

Nem terhességem volt, hanem hasi műtétem, amikor nagyjából ennyi idős volt a lányom. 6 hétig nem emelhettem nehezet. Vagy jött valaki segíteni, vagy a gyerek saját lábon mozgott. Átraktuk kempingágyba, annak az oldalát le tudtam nyitni és ki tudott mászni.

Etetőszék helyett meg a kanapén etettem vagy a kisasztalánál, ahová szintén egyedül fel tudott mászni.

Az esti fürdetésnél meg az apja úgyis itthon volt, akkor ő emelgette a kádból ki-be.

2016. máj. 3. 07:55
 2/6 A kérdező kommentje:
Ezek nagyon jó ötletek, köszönöm!
2016. máj. 3. 07:59
 3/6 anonim ***** válasza:

Pont ekkora a korkülönbség nálunk is.

Megtanítottam a nagyobbikat felmenni a lépcsőn, mert amúgy még inkább felvittem volna. A kádból sem vettem ki, hanem megfogtam a kezét, fellépett a kád szélére, és onnan leugrott a szőnyegre úgy, hogy végig fogtam a kezét. Amúgy séta közben vittük a babakocsit, nem vettem fel, ha elfáradt.

Igazából csak a kiságy, meg az etetőszék maradt emelgetős.

De amíg nincs rossz érzésed, haskeményedés, feszülés, addig nyugodtan emelgetheted, cipelheted, hiszen szokva vagy ehhez a súlyhoz, gondolj bele, így estél teherbe is! ;)

2016. máj. 3. 07:59
 4/6 anonim ***** válasza:
Én nem tudtam kikerülni, nem is lehet. Úgy álltam hozzá, hogy a picurinak ki kell bírni. Jól kibírta, a 41. hét után született, pedig az elején hematóma is okozott problémát.
2016. máj. 3. 08:13
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha nincs gond a terhességgel, akkor nyugodtan lehet emelgetni. Nálunk 18 hónap van a két gyerek között, hordoztam a nagyobbat kendőben (most a kicsit hordozom, a nagy már megy a saját lábán), és az utolsó ctg-re is úgy mentem, hogy kendőben vittem a fiamat. A babakocsit nehéz lett volna föl-le emelgetni a trolira, ő meg hiába tudott már szépen sétálni, a tempója nem ért fel az enyémhez, és mindig rohantunk. :D Volt, hogy futnom kellett a ctg-re, mert nem értem volna oda időben. A kicsi három nappal jött korábban, egészséges, mint a makk.

Persze ha nem bírtam volna, akkor inkább babakocsizunk, de számomra így volt kényelmes és praktikus. Arról már ne is beszéljünk, hogy a férjem három hónapig szinte alig volt itthon, így még itthonra sem volt segítségem, mindent egyedül csináltam. Tehát nálunk nem okozott problémát az emelgetés.

Gondolj bele, amúgy is minden nap emelgeted, hozzá vagy szokva, úgymond ezzel a "feltétellel" estél teherbe. Ha nem leszel veszélyeztetett terhes, akkor nem kell emiatt aggódni, egészséges terhességnél nem okoz gondot.

Jó babavárást! ;)

2016. máj. 3. 09:44
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat! :) Igen, igazatok van, hozzá vagyok szokva. Egyébként én is szoktam kendőben hordozni és örülök, hogy akkor ez nem lesz később sem akadály.

Esetleg még tudnátok tanácsokat adni, (mert Ti úgymond már egészben látjátok, átgondolva a dolgokat, hiszen keresztül mentetek ezen a második baba születésekor) amik fontosak, hogy a lányom ne "betolakodóként" fogadja a kis tesót?

2016. máj. 3. 09:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!