Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Eper és terhesség?

Eper és terhesség?

Figyelt kérdés

27 hkm vagyok.Nagyon megkívántam az epret, amiből ettem is vagy 8 szemet (négyszeri megmosás után☺).Aztán rémlett valami, hogy terhesség vagy szoptatás alatt nem lehet fogasztani, így utána néztem a netem és nem ajánlják terhesség alatt sem a toxoplazmózis miatt.Lehet valami baja a babámnak?

A válaszokat nagyon köszönöm előre is!!

2016. máj. 1. 19:24
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
31%
Kissé túl van reagálva a téma szerintem. Én a földről eszem fel a gyümölcsöt, a legyeknek is ízlő édes faepret, az érett ringlót. Bécsben a török piacon a ragadós édes szőlőt ott helyben tömtem be. Indiában az utcai csapból is ittam egy jót. Fertőzéstől csak annak kell tartania, aki rendszeresen fogyaszt állati eredetű ételt. Növényi étrenden, főleg nyers gyümin és zöldségen a parazitáknak egyszerűen nem adottak a feltételek az élethez.
2016. máj. 1. 22:04
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

A zöldséget, gyümölcsöt alaposan meg kell mosni főleg ha terhes vagy. Ez nem túlreagálás hanem normális elővigyázatosság.

Ajánlom ezt a videót a toxoplazmózisról: https://www.youtube.com/watch?v=DGtpTEskboI

Ha rendesen megmostad semmi bajod nem lesz tőle, egészségedre! :)

Szoptatás alatt más okból nem ajánlott (allergén).

2016. máj. 1. 22:19
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
12-es: nyilván meg kell mosni, én is kismama vagyok, de nekem ez már abszolút a túlzásba esés kategória: "levágtam a zőld részét utána, öntöttem rá hideg vizet, majd elkezdtem egyesével , kézzel megsúrolgatni, majd utána még 3x engedtem rá tiszta hideg vizet." És még kiírok egy kérdést is gyakorin, biztos, ami biztos. :)
2016. máj. 2. 10:06
 14/17 A kérdező kommentje:
Tudom parás vagyok ☺ első gyerek.Remélem a következő terhességet lazábban kezelem!Köszömöm mindenkinek a válaszokat es a hozzászólásokat!Szép napot Nektek!
2016. máj. 2. 11:32
 15/17 anonim ***** válasza:
0%

Na ez a videó szörnyű és nézhetetlen.-.-

Régen nem figyeltek oda ennyi marhaságra,,mégis minden rendben ment.Nem hinném,hogy nekünk ez lenne a feladat terhesen hogy szét aggódjuk magunkat minden macerán,meg burokban szülessen/neveljük a gyereket...

2016. máj. 2. 12:01
 16/17 anonim ***** válasza:
15-ös, akkor nem egy videót nézünk, mert nekem vicces volt, és jól összefoglalja a lényeget. A mosatlan zöldség/gyümölcs hordozhat veszélyeket egy terhes kismama számár igen. Jól tetted, hogy alaposan megmostad, igen, lehet hogy túl alaposan is :D, de attól még senkinek nem lett baja :). Én úgy csinálom a gyümölcsökkel, hogy egyszer meleggel és egyszer hideggel átmosom alaposan.
2016. máj. 2. 13:18
 17/17 anonim ***** válasza:
Vagy 10 kg epret megettem idén már,semmi bajom.
2016. máj. 2. 17:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!