Amniocentézis Szegeden?
35 éves vagyok, most teszteltem pozitívat. (1. baba lesz, 1 éve volt 1 vetélésem)
Az amniocentézis a korom miatt ugye már erősen ajánlott.
1. Hol végzik Szegeden?
2. Mennyibe kerül?
3. Mennyire fájdalmas?
4. Hányadik terhességi héten végzik?
Bármilyen tapasztalatot szívesen fogadok!!!
Szia!
1. A Női Klinikán az ultrahang részlegen.
2. Természetesen ingyenes.
3. Kellemetlen tűszúrás, nem fájdalmas.
4. 16. hét környékén végzik.
Azért gondold át, főleg ha már volt vetélésed. 1-2% a vetélési kockázata ennek a vizsgálatnak, ami nagyon magas...
Mert javasolni fogja az orvos, de nem kötelezhet rá senki.
Úgy tudom az orvos elküld majd genetikai tanácsadásra és ott mindent elmondanak majd és ott lehet időpontot is egyeztetni.
A beavatkozás után néhány órát bent kell feküdni és utána haza lehet menni és otthon pihenni.
Az eredmény 3 hét, de lehet,h van lehetőség pénzért gyors eredményt kapni.
De szerintem az amnio nem ajánlott automatikusan a korod miatt, hanem a genetikai tanácsadás az alap és ott az eredmények alapján megbeszélitek, hogy kell-e az amnio.
Minden jót neked!
Egyébként 16. hét előtt elvégeztethető a méhlepény boholy vizsgálat, de annak 1-2% a vetélési esélye. 16. hét után magzatvízvétel, aminek 0,5-1%.
Nagyon sokat olvastam erről az elmúlt hetekben és akik megcsináltatták, mindenki azt írta, hogy nem volt fájdalmas és nem bánták meg, mert a vizsgálat után teljesen megnyugodtak.
A héten a védőnőmmel is beszéltünk róla és azt mondta, hogy pályafutása alatt jónéhány kismamának volt már ilyen beavatkozása, de hál Istennek egynél sem lett vetélés.
A 0,5-1%os vetélési statisztikában minden kismama benne van, akinél elvégezték a beavatkozást és elvetélt, azonban nem bizonyított, hogy a beavatkozástól következett volna be a vetélés.
Én a helyedben a 12. héten csináltatnék egy átfogó, alapos genetikai uh-t. Sokat számít, hogy ne csak a tb-s vizsgálatot végezzék el, mert azzal nem sokra mész.. :/
5ös voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!