10 hetesen ellehet kezdeni azt a terhesvitamint szedni amit 12. héttől kellene?
azt is csinálhatod, hogy szeded az első trimeszterest és utána veszed a következőt.
Vagy: ami ma engem meglepett, egyik gyógyszertárban adtak darabszámra terhesvitamint.
Femibiont akartam venni (ma fogyott el) és nem volt a gyógyszertárban...úgyhogy vettem egy plikk elevitet és veszek femibiont a jövő héten :D próbálkozz, hátha lehet így spekulálni.
Nyugodtan szedheted mar most a 400-ast.
A legtobb terhesvitaminban eleve csak 400 mcg folsav van, ebbol a fajtabol van emelt dozisu is az elso trimeszterre, amit te szedsz.
Mivel mar szeded ezt egy ideje, igy eleve feltoltodott mar vele a szervezeted, szoval nem okoz gondot, ha mar mostantol a 400-ast szeded, az a lenyeg, hogy min 400 folsav menjen a 12. hetig, mert ilyenkor az a minimum ajanlott mennyiseg.
De ha ragaszkodsz a 800-hoz, akkor a drogeriakban par szaz forintert lehet kapni csak folsavat, vagy 200-as, vagy 400-asat szoktam latni es 30 darab szokott lenni benne. Vehetsz ilyet is kiegeszitesnek, ha akarod.
De nem tudom, hogy arban van-e kulonbseg ennel a fajtanal a 400-as es a 800-as kozott, mert epp attol sem lesz semmi bajod, ha meg egy 800-ast veszel meg es addig szeded, amig el nem fogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!