Pozitív teszttől elkezdem a Femibion terhesvitamint. Mellé szedjek káliumot és magnéziumot? Úgy olvastam nagy szükség van ezekre.
Lesz majd 1. trimeszteri vérkép, abból kiderül, hogy szükséged van-e ezek külön pótlására. A Femibion is elég a 12. hétig.
Én nem szedtem semmit pluszban egészen a 28. hétig, azóta vasat szedek, mert az rossz lett a vérképemben, a többi oké. Magnosolvot iszom még naponta, mert a 16. héten fájt a méhem a növekedéstől, aztán akkor igazából rajtam ragadt a szokás.:)
Ha valamit szednél pluszban, az legyen a D-vitamin, mert az minden embernek fontos. És figyeld a TSH-dat is.
30hkm
Se a kálcium, se a magnéziumhiány nem derül ki a vérképből, max a vashiány. Én kálciumot nem szedtem a Gravida melle, se folsavat, viszont magnéziumot azt igen! Nem is volt gondom a görcsökkel.
37+4 hkm
Kalciumot, magnéziumot akkor kell csak szedned, ha keményedsz, illetve a vádligörcseid vannak. Én akkor kezdtem kalciumot szedni, mikor a magnézium ellenére állandóan lábikragörcsöm volt, és a kalcium segített azon is némileg.
De így az elején még nem meríti le a nyomelemraktáraidat a babó, úgyhogy szerintem teljesen felesleges Femibion mellett mást szedned. Majd érzed, ha szükség lesz rájuk. Egyébként én is csak folsavat szedtem az első harmadban.
Én Femibion 800 mellé iszogatok napi 1-1,5 Magnesium-Sandoz pezsgőtablettát, mert a 6. héttől eléggé feszült a hasam, és időnként picit barnáztam is, a pezsitablettától viszont mindkét tünetem elmúlt. A dokit kérdeztem, akkor megerősített benne, hogy egy kis magnéziumot nyugodtan lehet szedni a vitamin mellett, most viszont 13. hetesen kifejezetten a MAGNEROT-ot ajánlotta, így ha 1-2 nap múlva elfogy a pezsgőtablettám, átállok arra. A kálciumot nem kérdeztem, de szeretem a tejtermékeket, így szerintem jut belőle elegendő az étellel.
Egészséges, boldog babavárást! :) 14hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!