Tényleg igaz, hogy eddig hiába úsztam meg, az utolsó két hétben még valószínű kireped a hasamon a bőr, mert leginkább akkor szokott?
Genetika kérdése. Én nem voltam striára hajlamos (tinédzserkorban jöhet még elő a szintén nagyobb hormonális változás hatására). A kiírt dátum után két nappal szültem. A hasam óriási volt, mivel jómagam alacsony vagyok, de egy striám se lett.
A kötőszövet genetikája határozza meg, így nem tudhatod, hogy nálad mit dob a gép.
Egyébként az egy nagyon elterjedt tévhit, ogy a bőr mechanikai nyúlásától reped a bőr. Ez nem igaz, hormon hatására történik (lásd kamaszkor, vagy testépítők hormonszedése).
Ha tényleg a bőr nyúlása okozná, akkor mindenki, aki mellnagyobbításra megy, csíkos melleket kapna.
én is szülés előtti héten repedtem szét. a combom, a hasam. amellem nagyot nőtt ott viszont szép maradt a bőr.
szóval bármi lehet.
azt olvastam hogy sokat kell inni és akkor el lehet kerülni.(valami orvos forumon)
Én 39. hétre szültem, kb. a 37. hétig a hasamon semmi csík nem látszott, utána gőzerővel beindult a csíkozódás. Pedig nagyon reménykedtem.... :)
Nekem is sokat nőtt a mellem is, az szerencsére megúszta csíkmentesen.
Kíváncsian várom, hogy most a másodiknál mikor indulnak be a csíkok (gondolom most sem úszom meg). Ez tényleg genetika, majd kiderült, hogy neked mit dob a gép. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!