Az elso terhessegemnel cukros lettem. Megint terhes vaguok 4 hetes. Mar elojohet ilyenkpr a terhessegi cukor? Vagy ne dietazzak mar?
Nekem a második gyerekemmel magas volt az érték a terhelésen, bár még épp a referencián belül. Már akkor mondta az orvosom, hogy fogjam vissza a szénhidrátot.
A harmadikkal GDM-es lettem, a terhelés utáni időszakot 180g CH-val csináltam, úgy rendben voltak az értékeim, a szülés után évente jártam kontrollra, rendben voltam.
Most a negyediket várom, és az orvosom azt mondta, hogy azonnal a 180g CH-s diéta legyen, mert "az a biztos".
Eléggé kínlódom, mert hányingerem van, hányok is, és kívánós vagyok, persze sokszor olyat, amit nem lehet...
Kérdezd meg az orvosodat.
Én annyi "hibát" követtem el, hogy hirtelen álltam át a diétára, és emiatt egyszer rosszul lettem.
Fokozatosan kell, először elhagyod a cukrokat, aztán csökkented a mennyiségeket a diétának megfelelően, 1-2 hét alatt. Feltéve perze, ha Neked is ezt javasolják.
A másik verzió, hogy 16 hetesen elküldenek terhelésre, és ott kiderül, hogy jók-e az értékeid.
Nekem a diabetológián azt mondták, hogy nem feltétlenül alakul ki minden terhességnél, mondjuk akiket én ismerek, azoknál mindnél volt, és hát nálam is látszik a tendencia, kockáztatni meg nem akarok, sem a baba, sem a saját érdekemben...
Akkor sorstársak vagyunk. :)
első
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!